06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakan Memişoğlu: Yaşlılar ve çocuklar için sağlıklı yaşam merkezleri güçlenecek

Bakan Memişoğlu: Yaşlılar ve çocuklar için sağlıklı yaşam merkezleri güçlenecek

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Özellikle yaşlılarımıza, çocuklarımıza hizmetleri daha çabuk, daha erken ulaştırabilecek aile hekimlikleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini de güçlendireceğiz. Bu konudaki planlamaları çok yakın zamanda halkımıza duyuracağız" ifadelerinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Memişoğlu: Yaşlılar ve çocuklar için sağlıklı yaşam merkezleri güçlenecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Çeşitli ziyaret ve incelemeleri için Rize'ye giden Bakan Memişoğlu, Valiliği ziyaret etti. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize milletvekilleri Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Basri Velioğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ve ilgili kurum müdürleriyle Valilikte değerlendirme toplantısına katıldı.

Rize'nin Sağlık Durumu Değerlendirildi

Bakan Memişoğlu, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin sağlık durumunu ve gelecekle ilgili taleplerini ele aldıklarını belirtti. Sahada yapacakları incelemelerle ilgili bilgi veren Memişoğlu, Türkiye'nin en iyi sağlık hizmetlerinden birini sunduklarını vurgulayarak Rize'ye ikinci ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Rize'ye Yeni Bir Şehir Hastanesi Müjdesi

Bakan Memişoğlu, Rize'ye daha iyi sağlık hizmeti sunmak için çalıştıklarını ve kısa süre içinde milletin hizmetine Türkiye'nin en güzel şehir hastanelerinden birini sunacaklarını belirtti. Bu adımın Rize'deki sağlık problemlerini büyük ölçüde azaltacağını dile getiren Memişoğlu, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla hareket ettiklerini ve halkın sağlığına verdikleri önemi vurguladı.

Sağlıklı Yaşamın Önemi Üzerine Vurgu

Bakan Memişoğlu, Rize'de çözülmeyen hiçbir sağlık sorununun kalmaması için çalıştıklarını söyledi. Özellikle aile hekimlikleri ve temel sağlık hizmetlerine yönelik çalışmaları güçlendireceklerini belirten Memişoğlu, Rizelilere hastalanmadan önce sağlıklarını korumaları gerektiğini hatırlattı. Sağlığın korunmasının temelinde sağlıklı yaşam alışkanlıklarının olduğunu vurgulayan Bakan, halka bu konuda bilinçlenmeleri çağrısında bulundu.

Bakan Memişoğlu, ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ve Rize Belediyesini de ziyaret ederek yetkililerle görüştü. İl Başkanlığı ve Belediye Başkanı ile bilgi alışverişinde bulunan Bakan Memişoğlu, Rize ziyaretinden memnuniyetini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlıkta devrim yolda: Yüz sıcaklığıyla hastalık tespiti

Sağlıkta devrim yolda: Yüz sıcaklığıyla hastalık tespiti