Türkgün Gündem Bakan Tunç: Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bağımsızlığımıza sahip çıkacaklar

Bakan Tunç: Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bağımsızlığımıza sahip çıkacaklar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, milli birlik ve beraberlik ruhumuza, vatanımıza ve bağımsızlığımıza daima sahip çıkacaktır" dedi.

KAYNAK: AA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Tunç, sosyal medya hesabından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105. yıl dönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Tunç, bağımsızlığından asla vazgeçmeyen aziz milletin, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceğini ve milli iradenin tutsak edilemeyeceğini 23 Nisan 1920'de tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.

Bakan Tunç, mesajında şunları kaydetti:

"'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek açılan Gazi Meclisimiz, ilelebet milli iradenin, demokrasinin tecelligahı ve kalbi olmaya devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, milli birlik ve beraberlik ruhumuza, vatanımıza ve bağımsızlığımıza daima sahip çıkacaktır. İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya PKK’nın feshi dünya gündeminde! Terörsüz Türkiye'ye destek mesajları yağdı

PKK’nın feshi dünya gündeminde! Terörsüz Türkiye'ye destek mesajları yağdı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından Türkiye’yi tebrik etti. Aliyev, bu gelişmenin “Terörsüz Türkiye” hedefinde tarihi bir adım olduğunu vurgularken, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise bölgesel barış ve istikrar için somut adımların önemine dikkat çekti.

KAYNAK: Ajanslar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye halkını PKK terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararı dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum" dedi.
 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, terör örgütü PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararının ardından Türkiye’yi tebrik etti. Cumhurbaşkanı Aliyev, "Başta aziz kardeşim, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kardeş Türkiye halkını PKK terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararı dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum. 

Aziz kardeşimin dile getirdiği ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşmada önemli bir aşama olan bu gelişme ülkede yürütülen kararlı siyasetin, güçlü liderliğin ve sarsılmaz iradenin, milli birlik ve dayanışmanın bir zaferidir. Alınan kararın tam anlamıyla uygulanması sürecinde Türkiye devletine ve halkına başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’yi kutladı
 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise, terör örgütünün feshedilmesi kararı üzerine sosyal medyadan tebrik mesajı yayımladı. Bakanlık, söz konusu kararın barış ve istikrar yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bölgede terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılması için en kısa sürede somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Kardeş Türkiye'nin terörün kökünün kazınması, güvenliğin güçlendirilmesi ve istikrarın sağlanması yönündeki sarsılmaz kararlılığını takdirle karşılıyoruz" dedi.

"Türkiye’de ve bölgede onlarca yıldır süren terör ve şiddet sarmalının kırılmasına yönelik önemli bir adımdır"

Almanya Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık, "PKK açıklaması, Türkiye’de ve bölgede onlarca yıldır süren terör ve şiddet sarmalının kırılmasına yönelik önemli bir adımdır" ifadelerini kullanarak, kalıcı bir çözüm için söz konusu açıklamanın tam anlamıyla hayata geçirilmesi ve siyasi bir sürecin yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *