09 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakan Uraloğlu: Discord kapatıldı, TikTok ve Twitch'i izliyoruz

Bakan Uraloğlu: Discord kapatıldı, TikTok ve Twitch'i izliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord'a erişim engelinin gerekliliğini vurgulayarak, "Bilgi paylaşmayı reddettikleri için bu adımı attık" dedi. Bakan Uraloğlu, TikTok ve Twitch ile ilgili 'Kapatılacak mı?' sorusuna da cevap verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Uraloğlu: Discord kapatıldı, TikTok ve Twitch'i izliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Discord'a getirilen erişim yasağına ilişkin açıklamada bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord'a erişimin engellendiği duyuruldu.

Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Uraloğlu, "Discord kapatıldı. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararla bu gece erişimine engel getirdik," şeklinde konuştu. Discord'un kapalı bir sistem olduğunu belirten Uraloğlu, "Burada ne olduğunu bilemiyoruz ve bize şikayet edilmediği sürece müdahale edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güvenlik Endişeleri

Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle toplumun Discord'un kapatılmasını talep ettiğini vurgulayan Uraloğlu, "Toplumdaki algıyı da beraber yürütmemizde fayda var," dedi. Uraloğlu, "Discord'un IP adreslerini bizimle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik" diye ekledi.

Tiktok ve Twitch de kapatılacak mı?

Uraloğlu, TikTok ve Twitch'in de kapatılıp kapatılmayacağına dair soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu, soruya şu cevabı verdi: “Çok net bir şekilde toplumu korumayla ilgili her türlü adımı atacağız. Ben net olarak söylemeyeyim şura şuradır diye ama hepsini yakın takipteyiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Taytak: "Biz Allah için yola çıkmış bir davanın insanlarıyız"

MHP'li Taytak: "Biz Allah için yola çıkmış bir davanın insanlarıyız"