Türkgün Gündem Bakan Yerlikaya: Düzensiz göçle amansız bir mücadele veriyoruz

Bakan Yerlikaya: Düzensiz göçle amansız bir mücadele veriyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelede durmadan duraksamadan amansız bir mücadele ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA

Bakan Yerlikaya, bir dizi ziyaretler için geldiği kentte, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Ali Yerlikaya, toplantı sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.

Gaziantep'in düzenli göçmen sayısında İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığına işaret eden Bakan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bu konularla ilgili milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımız temsilcileri ile bir araya geldik. Beraber üzerinde durmamız gereken konular hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İçişleri Bakanlığı olarak Göç İdaresi Başkanlığımız ile birlikte hep beraber neler yapabiliriz? Bunları tespit ettik. Biz, kabineye geldiğimiz ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanı'mızın iradesiyle düzensiz göçle mücadele ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadeleyle ilgili durmadan duraksamadan amansız bir mücadele ediyoruz. Bununla ilgili rakamları bir yıl değerlendirmemizde Bakanlık'ta kamuoyuyla aziz milletimizle paylaşmıştık."

Bakan Yerlikaya, göçle mücadelede huduttan başlayıp geri gönderme merkezine kadar etkin bir mücadele verildiğini ifade etti.

Çalışmaların sürdüğünü aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Yakın zaman içerisinde yine Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla kayıt dışılıkla ilgili mücadeleyle de ilgili açılımlarımız olacak. Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir. Buradaki tecrübeler ışığında yakın zamanda yeni yaklaşımları, yeni konuları ve düzensiz göçle mücadeledeki çalışmalarımızı açıklayacağız."

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçmenlerle ilgili hiçbir zaman duraklamadan, aynı şekilde devam edeceklerini vurgulayarak "Düzenli göçün yönetimiyle ilgili meselelerimiz var. Kamuoyunda ve iş dünyasında beklenilen açılımları da yapmakla ilgili hazırlıklarımız var." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Gaziantep'te düzensiz göçle ilgili mücadelede bizim mobil göç araçlarımızın sayılarını 25'e çıkardık. Şanlıurfa'da ve Kilis'te de bu çalışmayı eş zamanlı olarak yapmaya başladık. Tıpkı İstanbul'da 19 Temmuz 2023'ten itibaren kesintisiz yapmış olduğumuz mücadelenin nasıl başarı noktaya geldiğini bütün İstanbulluların gördüğü gibi burada da bu mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Toplantıda; Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, güvenlik birimi temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları yer aldı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Ankara’da kritik toplantı! Bakanlıktan dijital zorbalığa karşı hamle

Ankara’da kritik toplantı! Bakanlıktan dijital zorbalığa karşı hamle

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, UNICEF iş birliğiyle çocukların dijital ortamlarda karşılaştığı tehditler ve akran zorbalığına karşı daha etkili ve koruyucu politikalar geliştirmek amacıyla Ankara’da çok paydaşlı bir çalışma toplantısı düzenliyor; toplantıya çocuklar da aktif katılım sağlayarak kendi görüş ve çözüm önerilerini sunacak.

KAYNAK: DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlarda karşı karşıya kaldığı tehditler ile akran zorbalığına karşı daha etkili, kapsayıcı, koruyucu ve önleyici mekanizmalar geliştirmek amacıyla, UNICEF'in teknik desteğiyle, 9-10 Mayıs'ta Ankara'da çalışma toplantısı düzenleyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Akran Zorbalığı ve Dijital Ortamda Çocukların Korunmasına Yönelik Çalışma Toplantısı', kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile akran zorbalığı ve dijital güvenlik alanında uzmanlaşmış profesyonellerin katılımıyla çok paydaşlı olarak düzenlenecek. Toplantıda, çocukların karşı karşıya kaldığı akran zorbalığı ve dijital risklere yönelik kurumlar arası eş güdümün artırılması, mevcut politika, strateji ve uygulamaların etkinliğinin değerlendirilmesi, çocukların görüş, ihtiyaç ve deneyimlerinin sürece daha fazla dahil edilerek katılımcı modellerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Çocukların haklarını önceleyen, toplumsal farkındalığı artıran, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmenin öneminin vurgulanacağı toplantı sonunda elde edilecek çıktıların; çocukların fiziksel, ruhsal ve dijital güvenliğini esas alan yeni politika önerilerinin oluşturulmasına, çocuklara yönelik yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefleyen eğitim modüllerinin hazırlanmasına ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması öngörülüyor.

ÇOCUKLAR KARŞILAŞTIKLARI RİSKLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ PAYLAŞACAK

Toplantı kapsamında, 7-10 yaş, 11-14 yaş ve 15-18 yaş gruplarında yer alan çocukların katılımıyla özel oturumlar da düzenlenecek. Bu oturumlarda çocuklar, akran zorbalığı ve dijital ortamlarda karşılaştıkları riskleri paylaşma ve çözüm önerilerini dile getirme fırsatı bulacak. Çocukların yalnızca dinlenen değil, sürece doğrudan katkı sunan aktif katılımcı olmalarının hedeflendiği toplantıda, çocuklardan alınacak görüş ve öneriler, akran zorbalığı ve dijital ortamda korunma politikalarının şekillendirilmesinde temel bileşenlerden biri olarak değerlendirilecek. Bu çerçevede çocuk hakları temelli, çocuk katılımını önceleyen ve karar alma süreçlerinde çocukların sesinin daha duyulur olmasını sağlayan bütüncül bir yaklaşımı yansıtacak toplantı sonucunda elde edilecek çıktılar, Bakanlık öncülüğünde yürütülecek politika, strateji ve uygulamalara da ışık tutacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *