Konya'nın Akşehir ilçesinde kaybolan bir öğretmenin cansız bedeni, yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda bir uçurumda bulundu.
Kayıp ihbarı üzerine arama başlatıldı
Edinilen bilgilere göre, 35 yaşındaki öğretmen Onur Uçkun, dün akşam saatlerinde yakınları tarafından kayıp ihbarıyla aranmaya başlandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, bölgede kapsamlı bir arama-kurtarma çalışması başlattı.
Arama çalışmaları uçurumda sonuçlandı
AFAD öncülüğünde yürütülen arama çalışmalarına, Yaren Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ekipleri de destek verdi. Drone destekli tarama sırasında, Akşehir'e bağlı Cankurtaran Yarma mevkisinde bir uçurum kenarında terk edilmiş beyaz bir otomobil tespit edildi.
Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yaklaşık 100 metre derinlikteki uçuruma ip sistemiyle iniş gerçekleştirdi. Aşağıya ulaşan arama ekipleri, kayıp öğretmen Onur Uçkun’un cansız bedenine ulaştı.
Cansız beden morga kaldırıldı
Olay yerine sevk edilen jandarma, polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri, Uçkun'un bedenini bulunduğu noktadan yukarıya çıkardı. Talihsiz öğretmenin cenazesi, otopsi işlemleri için Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı
Öğretmenin kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için soruşturma başlatıldı. Olayın, düşme sonucu mu yoksa başka bir nedenle mi meydana geldiği yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak.