22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bartın Belediye Başkanı Akın: Şehrin kimliğini ortaya çıkartıyoruz

Bartın Belediye Başkanı Akın: Şehrin kimliğini ortaya çıkartıyoruz

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Gündem Özel Programında Bartın Belediyesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

19 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bartın Belediye Başkanı Akın: Şehrin kimliğini ortaya çıkartıyoruz

“ŞEHRİN KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARTIYORUZ”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Gündem Özel Programının konuğu oldu. Program yapımcısı Bülent Bostancı’ya Bartın Belediyesi çalışmalarını anlatan Başkan Akın, yeni dönem projelerinin son durumuyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Programın sonunda izleyicilerden gelen sorulara da tek tek yanıt veren Akın, izleyen ve yorumlarıyla destek veren herkese teşekkür etti. Halk arasında Bartın İskelesi-Yalı İskelesi olarak da bilinen ‘Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’ ve Emekliler Evi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Akın, pandemi sürecinde belediye çalışmalarının aksamadan devam ettiğini belirterek, yeni dönem projelerini de tek tek hayata geçirdiklerini söyledi.

Son Tarih 31 Aralık

Konuşmasının başında Başkan Akın, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek, 31 Aralık’a kadar sürecek olan, vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin vatandaşlara bilgi verdi. Akın; “Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 7256 Sayılı Kanun 17 Kasım 2020 Tarih 31307 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanun ile 31 Ağustos 2020 tarihine kadar olan emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, kira borçları ile su borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sağlandı. Kanundan yaralanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Aralık 2020 tarihine kadar Bartın Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Eski Görünümünü Kazandırmaya Çalıştık

Projelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akın, Türkiye’de tek iç liman olma özelliğine sahip Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’ni eski tarihi görünümüne kavuşturduklarını söyledi. Akın; “Batı Karadeniz’in Anadolu’ya Anadolu’nun da dışa açılmasını sağlayan ve Türkiye’de tek iç liman olma özelliğine sahip Kırtepe Mahallesi Tersane Caddesi’nde bulunan Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde(Yükleme ve Boşaltma İskelesi) önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Proje kapsamında 2 bin 700 metrekarelik alanda tarihi doku gün yüzüne çıkartarak, nostaljik bir görünüme kavuşturduk. Bartın ekonomisine yıllarca hizmet etmiş ve tek iç liman özelliğine sahip Bartın İskelesi’nin geçmişi 1700’lü yıllara kadar dayanıyor. Bartın Belediyesi olarak bizlerde bu güzel alana eski görünümünü kazandırmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Bartın’ın Bir Tarihi Değerini Daha Gün Yüzüne Çıkartmış Olduk

Akın; “Bu alanda neler yaptığımızı kısaca anlatayım. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın gezinti sırasında ırmağa düşme tehlikesine karşı korkuluklar yerleştirdik. Yaklaşık 130 metre uzunluğunda ki ırmak kenarında ki bölüme 70 adet demir korkuluklarla önlem aldık. İskelemizin tarihiyle ilgili resimlere yer verdik. 12 metrelik Bartın Çektirmesini yerleştirdik. Gemi yapımını resmeden bir gemi olmasını istedik. Gemi yapan usta heykeli de kayarak, tarihimizi anlatmak istedik. Sundurmalar yaptık. Manda ve Bartın’da kullanılan tabirle öküz arabası koyarak tomruk getirilişini göstermek istedik. Tomruk taşıyan insanların heykelini de koyduk. Mandalarla getirilen bu tomruklar kereste fabrikalarında biçilirdi. Bunlar ya gemi yapımında kullanılırdı ya da diğer illere iskelemizden sevk ediliyordu. Bunları anlatmak istedik. Yine bu iskelemizde öküz arabalarıyla ihracat için kafesler içinde canlı tavuk taşınırdı. Küfelerle yumurtalar giderdi. Burada o taşımacılığı da canlandırdık. Taban taşlarını tarihi dokuya uygun düzenledik. Taşları bulmak epey bir zaman aldı. Beldelerimizden de bu taşların bulunması noktasında destek aldık. Belde belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Aydınlatmalarını ve çevre düzenlemesini yaptık. Yaptığımız bu çalışmalarla Bartın’ın bir tarihi değerini daha gün yüzüne çıkartmış olduk” diye konuştu.

Hep Birlikte Başardık

Bartın tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili çok sayıda çalışma yapıldığını belirten Akın; “Göreve geldiğim günden bu yana Bartın’ın değerlerine sahip çıkmak için çalıştım. Mevcut birçok değerini de korumak için gerekli önlemler aldım. İlimizdeki tarihi değerlerimizin restorasyonu ve inşası ile ilgili çok sayıda çalışma gerçekleştirdik. Bunları burada tek tek anlatsak zaman yetmez. Şehrin kimliğini ortaya çıkartmak için projeler ürettik. Bunu halkımızla, belediye çalışanlarımızla, belediye başkan yardımcılarımızla ve belediye meclis üyelerimizle hep birlikte başardık. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Emekliler Evi Açılışa Hazır

Emekliler Evi projesi ile ilgili de bilgi veren Akın; “Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Emekliler Evi çok önemsediğimiz bir projemizdi. Projemizi Yalı Bölgesi’nde belediyemize ait 2 katlı binada hayata geçirdik. Yapmış olduğumuz bina içi düzenlemeleri, dış cephe kaplamaları, bahçe düzenlemeleri ve kış bahçesi ile şehrimizin en güzel yerlerinden bir tanesi olan Yalı bölgesine ayrı bir güzellik ekledik. Projemizi aslında daha önce hizmete sunmayı planlıyorduk. Allah’a şükürler olsun ki çalışmalarımız tamamlandı. Covid-19 salgını nedeniyle buranın açılışını erteledik. Vaka sayılarında ki artış herkesin malumu. O nedenle pandemi süreci eğer normale dönme eğilimi gösterirse bu projemizin açılışını yapacağız. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Bizlere Güvenini ve Desteğini Esirgemeyen Tüm Başkanlarımıza Teşekkür Ediyorum

2019 yılında gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde Bartın Belediye Başkanlığı’na tekrar aday olmak için kanun gereği ayrıldığı Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Başkan Akın, gerçekleştirilen genel kurul ile ilgili bilgiler verdi. Akın; “1999 yılında kurulan, 26 şirket, 135 belediye ile 1 Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü olmak üzere toplamda 162 üyesi bulunan Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası(MİS)’nın Genel Başkana yeniden seçildim. Bizlere güvenini ve desteğini esirgemeyen tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Üyelerinin toplu iş sözleşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak, iş barışına ve verimliliğin artmasına katkıda bulunmak, hukuki, ekonomik ve sosyal yönden desteklenmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan aynı zamanda Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu üyesi de olan MİS’e emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Benimle birlikte yönetim, denetim ve disiplin kurulunda görev alan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Verdiğimiz Mücadelede Güzel Bir Sonuç Aldık

Termik santral mücadelesi ile ilgili soru üzerine Başkan Akın, termik santralin önünü açan planların geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından iptal edildiğini belirtti. Akın; “Kenti sağlıklı çevre ile buluşturan belediyecilik anlayışımızla; Bartın Amasra’ya termik santral kurulmaması için verdiğimiz mücadelede güzel sonuçlar aldık. 4 ay önce Danıştay 6. Dairesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın yürütmesini durdurmuştu. Şimdi de Zonguldak İdare Mahkemesi, Bartın Platformu’nun açtığı davalar üzerine Amasra’da termik santralin önünü açacak şekilde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda yapılan değişiklikleri iptal etti. Amasra ilçesinde termik santral yapılmasının, turizm, kent, tarih kültürüne aykırı olduğu, plan değişikliklerinin kamu yararına aykırı olduğu, kişiye özel değişiklik yapılmasına yargının geçit vermediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu” şeklinde ifade etti.

Bartın’ın Damak Tadı Kavşak Suyudur

Kurulması düşünülen termik santralin kavşak suyu havzasını yok edeceğini söyleyen Akın; “Tarlaağzı ile Gömü Köyü arasında Çapakkoyu Mevkii’nde kurulması planlanan termik santral sebebiyle Kavşak Suyumuz zarar görecek. Bu termik santral alanı Bartın’da günde 100 bin kişinin içme suyu olan Kavşak Suyu havzamıza çok yakın. Bu santralin kavşak suyuyla ilgili olmadığını falan söyleyenler de olabiliyor. Hatta o dönem Valimiz Sayın İsa Küçük ve Sayın Rıza Yalçınkaya şahittir. Santrali kurmak isteyen firmanın sahibi benim yanımda Sayın Bakandan kavşak suyu havzasını istedi. Çünkü onlara su lazım. Kavşak suyunun zarar görmesine ve kaybolmasına müsaade edemezdik. Etmedik ve bu mücadelemizi sonu kadar verdik. Şükürler olsun ki Zonguldak İdare Mahkemesi, Bartın Platformu’nun açtığı davalar üzerine Amasra’da termik santralin önünü açacak şekilde yapılan plan değişikliklerini iptal ederek buna izin vermedi. Biz kömür çıkartılmasına karşı değiliz. Enerjiye karşı değiliz. Kömür için yapılan yatırımın yanındayız, yatırımcılara da teşekkür ederiz ve destekleriz. Ancak termik santralin yeri burası değildir. Biz çevreye önem veren bir belediyeyiz. Bizim için çevrecilik milliyetçiliktir“ dedi.

Artık Irmağımıza Kanalizasyon Akmıyor

Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Kanalizasyon Atıksu Paket Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Dejarjı Projesi’nin ilimizin için çok önemli olduğunu söyleyen Akın; “Bartın Belediyesi tarafında projelendirilen % 85’i Avrupa Birliği hibesi, % 9’u Bartın Belediyesi bütçesi, % 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi ile yapılan, Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Kanalizasyon Atıksu Paket Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Dejarjı Projesi ilimiz için çok önemli bir projedir. Proje 2007-2008 yılında başvurusu yapılmış ama inkıtaya uğramış ve artık elimizden kaçmak üzere olan bir projeydi. Proje için alınması gereken  51 dönümlük bir yer 1994 yılında tespit edilmesine rağmen alınamamıştı. Biz üç ay içerisinde aldık ve bakanlığa teslim ettik. Bu projenin içerisinde İnkumu ile ilgili olan proje  yoktu. Biz İnkumu’nu da ekleyerek projemizi teslim ettik. Tabi projeyi teslim etmek yetmiyor bunun yanında çok uğraş verdik. Altı yıl boyunca Avrupa Birliği’nden sadece bu projenin parasının çıkarılması için Almanya ve Brüksel ile irtibatlar kurduk. Büyük uğraşlar sonucu bu hibeyi alabildik. Bartın Irmağına günde 14 bin 500 ton kanalizasyon akıyordu. Artık ırmağımıza kanalizasyon akmıyor. Hijyeni sağlamış olduk. Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilecek olan Bartın Irmağı Islah Projesi ile bizim yaptığımız bu çalışma daha da anlamlı olacak. Irmağımız turizme kazandırılacak. İşte bu çalışmanın başlangıcın ilk olarak ırmağı kanalizasyondan kurtarmak gerekiyordu. Şükürler olsun ki bunu başardık” şeklinde ifade etti.

Mavi Bayrak Plaj Kriterlerini Tamamlıyoruz

Bartın Belediyesi tarafından başvurusu yapılan İnkumu Plajı’na “Mavi Bayrak” Projesinin önemine değinen Akın; “Bartın Belediyesi olarak, Bartın Tarihinin en büyük hibeli projesi olma özelliğine sahip Bartın Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Tesisi’nin devreye girmesiyle birlikte Bartın Irmağı’nı kanalizasyon atıklarından kurtardık. Bu çalışmaların meyvesini İnkumu’na Mavi Bayrak alarak göreceğiz. Bartın Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Tesisimiz ile deniz suyu temizliğimizi sağlamış olduk. Tabii deniz suyu analizi yapılıyor. Suyun temizliğine bakıldığında analiz sonuçları İnkumu’nda ‘A’ seviyesinde çıkıyor. Bunu yaptığımız çalışmalarla başardık. Yeni dönem projemiz içerisinde yer alan İnkumu’na Mavi Bayrak alınması yönündeki çalışmamızı gerçekleştirmek için bizden istenilen diğer kriterleri yerine getiriyoruz. İstenilen kriterlerin yüzde 85’ini yapmış vaziyeteyiz” diye konuştu.

Turizmde Daha Da Artış Olacak

Akın; “Sahilimizin Mavi Bayrak olması çok önemli. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj anlamına gelen Mavi Bayrak’ı İnkumu’na aldığımız zaman turizmde daha da artış olacaktır. Kıyıların korunması, çevre bilincinin gelişmesinde ve turizm pazarlanmasında Mavi Bayrak Programının önemli bir yeri bulunuyor. Vatandaşlar, gidecekleri plajı seçerken araştırmalar yapıyor. Araştırılan özelliklerin başında mavi bayraklı plajlar içinde olup olmadığı geliyor.  Bu kapsamda kentimizin sahip olduğu eşsiz doğal güzelliklerini turizm ve çevre sektörlerinin bir araya gelmesine olanak sağlayan Mavi Bayrak projesi ile ön plana çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Araç Dezenfeksiyon İstasyonu Faaliyetlerine Devam Ediyor

Pandemi döneminde yapılan çalışmaları değerlendiren Akın, şu ifadeleri kullandı; “Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla olağanüstü önlemler alarak şehrin birçok noktasında tedbir amaçlı çalışmalar yürütüyoruz. kurmuş olduğumuz Araç Dezenfeksiyon İstasyonunda M ve H plakalı toplu taşıma araçları, ticari taksiler, kamu kurumlarına ait araçlar, sağlık çalışanları, muhtarlar, emniyet ve askeri personel, PTT ve Telekom çalışanları, basın mensupları, fabrika ve benzeri kuruluşların personel servisleri, elektrik kurumu, doğalgaz ve belediye çalışanlarının araçlarını ücretsiz dezenfekte ediyoruz. 19 Mart 2020 tarihinde kurulan Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon istasyonumuzda 41 bin aracın dezenfektesini gerçekleştirdik. İl genelinde yolcu taşımacılığı faaliyetlerini sürdüren İstasyonumuz hafta içi ve Cumartesi günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Halkımızın Sağlığı ve Güvenliği İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

Bu istasyonumuzun yanı sıra Salı ve Cuma günleri kurulan Galla Pazarı, Kapalı Pazaryeri ve Semt Pazarları kurulmadan önce ve sonra dezenfekte ediyoruz. Pazar satışı yapan ve alışveriş yapan vatandaşlar ile pazaryeri çevresinde ki esnaflara maske dağıtımında bulunduk. Ayrıca tezgahlar arasında ki mesafe ve vatandaşlar arasında ki sosyal mesafeler konularında da sürekli bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza yönelik de binlerce maske dağıttık. Çocuk parkları, yolcu bekleme durakları, umumi tuvaletler, muhtarlık büroları, pazaryerleri, semt pazarları, Şehirler Arası Otobüs Terminali, Liman sahası,  belediyeye ait 6 hizmet binası, 173 Kavşak Suyu çeşmesi ve etrafı, camilerimiz gibi birçok yerde dezenfekte çalışması gerçekleştirdik. Yine 12 farklı noktaya el dezenfektanları koyduk. Bartın Belediyesi olarak sürece hazırlıklı girdik. Bartın’ı sürecin başından buyan 5 defa dezenfektan maddelerle yıkattık. Şimdi 6.’sına başlıyoruz. Halkımızın sağlığı ve güvenliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Bartın Ağda Tatlısı Tescillendi

150 yıldır üretilen ve ilimize has bir tatlı olan Bartın Ağda Tatlısı için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınması ile ilgili de Akın; “Bartın’a has bir tatlı olan ve 150 yıldır üretilen Bartın ağda tatlısına yapmış olduğumuz başvuru sonucu Türk Patent Kurumunca Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi. Çöven kökü, şeker, limon tuzu ve su kullanılarak üretilen beyaz renkli ve macun kıvamındaki Bartın Ağda Tatlısı için bu belgenin alınması çok önemli. Bu tatlımızın unutulmaması için Hükümet Caddesi üzerine ağdacı heykeli de koymuştuk. Bilindiği gibi ilimizde Ağda Tatlısından ismini alan Ağdacı Köyümüz var. İlimiz için böylesine önemli bir değere sahip çıktık. Tescillenmesini sağladık. Geleneksel Ağda tatlısının unutulmasını arzu etmiyoruz. Bartın’ımızın bir özelliğidir bu. İnşallah bu özellikleri bundan sonrada daha fazla geliştireceğiz” dedi.

İhtiyaç Duyulan Diğer Noktalarda Uygulamaya Çalışacağız

Akın; “Hürriyet Mahallesi’nde Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından kavşak suyu depolarıyla ilgili çalışma gerçekleştiriyoruz. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan kavşak suyuyla ilgili önemli çalışma için pilot bölge olarak Hürriyet Mahallesi’nde karar kıldık. Yeni yerleşim alanlarında ve belirli bölgelerde kavşak suyu depoları kurup, depodan su almasına olanak sağlayacağımızı söylemiştik. 2 tane 10 tonluk kompozit depolar yaptık. 2 tane daha yapıp, 6 çeşmeye kavşak suyu vereceğiz. Altta çeşmelerin su ihtiyacını bu depolardan sağlayacağız. Bu depoların randımanına bakacağız. Eğer bu çalışmamız randımanlı olursa ihtiyaç duyulan diğer noktalarda da uygulamaya çalışacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin Kuzey Kapısı Olacak

Filyos Vadi Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın; “Filyos Vadi Projesi ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli. 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesi olan bir liman olacak. Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Bölgesi, Bartın, Zonguldak ve Karabük başta olmak üzere bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek ve ülkemiz ekonomisine değer katacak. Bu liman Türkiye’nin kuzey kapısı olacak. Bartın olarak biz bu projeye hazırlıklı olmalıyız. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Bartın’ın Filyos’a karadan bağlanması ile ilgili bir yol çalışması var. Bu yol limanda çalışan binlerce insanımızın Bartın’da ikamet etmesini sağlayacaktır. İlimizde Orta Ölçekli Sanayi Sitemiz yok.  1000-1500 metrekare binaların olduğu, yan sanayilerin yapılabileceği ve içerisinde 30-40 kişinin istihdam edilebileceği alanları kazandırmamız gerekiyor. Bartın Belediyesi olarak bunun için Dallıca’da 5 bin 500 metrekarelik bir alanı Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi haline getirdik. Filyos’a fabrikalar yapıldığında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi onlara hizmet edecek. Filyos Projesi gurbetteki vatandaşlarımızın Bartın’a dönüşlerini sağlayacak” dedi.

Bartın Belediyesi Tarımı Destekleyecek

Yeni Kurulan Tarım Komisyonunun önemine değinen Akın; “Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantımızda Mecliste gündeminde yeni komisyonlarla ilgili madde vardı. Tarım ile Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasına karar verilirken, bu komisyonlarımıza üye seçimi gerçekleştirdik. Komisyonun kurulmasıyla ilgili öneri geldi. Meclisimizde bu öneri kabul edildi. Bu komisyon önemsediğimiz bir konuda hizmet verecek. Kırsal kalkınmaya büyük önem verdiğimizi defalarca ifade ettik. Bizim sorumluluk alanımızda mücavir alan içerisinde olup tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde ne gibi destekler verebileceğimizi değerlendireceğiz. Bize iletilen projeleri değerlendireceğiz. Tarımın gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit etmek için çaba göstereceğiz. Çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını bu komisyonumuzda değerlendireceğiz. Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek. Bunun için Komisyonumuz ciddi bir çalışma yapacak. Bu çalışma rapora dönüşünce ilgili kamu kurumlarıyla görüşmeler yaparak çözüm yolu üzerinde duracağız” diye konuştu. Başkan Akın, yeni dönem projeleriyle ilgili verdiği bilgilerin ardından vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

YENİ PROJENİN HALESİ 16 ARALIK’TA

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin proje çalışmalarının tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğinin müjdesini verdi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin proje çalışmalarının tamamlandı. Göreve geldiği günden buyana hayatla eğitimi birleştiren belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren Başkan Akın, eski hava lokalinin olduğu alana yapılacak olan proje için 16 Aralık’ta ihaleye çıkılacağını söyledi. 2 bin 70 metrekarelik alanda 5 katlı olarak hazırlanan proje içerisinde çok amaçlı 170 kişilik salon, derslikler, konservatuvar salonu, sergi salonu, oyun dans ve ritim salonu, sanat atölyeleri, açık ve kapalı olmak üzere kafeterya bulunuyor.

Bartın’da Önemli Bir Eseri Kazandırmış Olacağız

Kültür ve sanat şehri Bartın’a yakışan bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Akın; “Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi projemiz ihale aşamasına geldi. 16 Aralık Pazartesi günü ihalesi gerçekleştirilecek.  Sosyal belediyecilik yanımızla, her yaş gurubundan vatandaşlarımıza yönelik sanat atölyelerini bir çatı altında toplayarak, üretken belediyecilik anlayışımızı sürdürmüş olacağız. İhale sürecinin ardından kısa sürede bu projemizi tamamlayarak, kültür şehri Bartın’da önemli bir eseri kazandırmış olacağız” dedi.

“ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERECEĞİZ”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında 2 yeni komisyon kurulmasına karar verildiğini ifade etti. Gençlerin tarım ile ilgili eğitim faaliyetlerine ve uygulamalarına da destek verildiğini belirten Akın, “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile çocukların toprak anayla buluşturulduğunu söyledi.

 Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında Tarım Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasına karar verildiğini söyleyerek, komisyonların önemiyle ilgili açıklama yaptı.  Tarım Komisyonunda şehrimizde tarımın gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit edip, iletilen projelerin değerlendirileceğini belirten Akın, çiftçilere gereken desteğin verileceğini ifade etti. Gençlerin tarım ile ilgili eğitim faaliyetlerine ve uygulamalarına da destek verildiğini belirten Akın, “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile çocukların toprak anayla buluşturulduğunu söyledi.

Bartın Belediyesi Tarımı Destekleyecek

Yeni Kurulan Tarım Komisyonunun önemine değinen Akın, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantımızda Mecliste gündeminde yeni komisyonlarla ilgili madde vardı. Tarım Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasına karar verilirken, bu komisyonlarımıza üye seçimi gerçekleştirdik. Komisyonun kurulmasıyla ilgili öneri geldi. Meclisimizde bu öneri kabul edildi. Bu komisyon önemsediğimiz bir konuda hizmet verecek. Kırsal kalkınmaya büyük önem verdiğimizi defalarca ifade ettik.

Ne Gibi Destekler Verebileceğimizi Değerlendireceğiz

Bizim sorumluluk alanımızda mücavir alan içerisinde olup tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde ne gibi destekler verebileceğimizi değerlendireceğiz. Bize iletilen projeleri inceleyeceğiz. Tarımın gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit etmek için çaba göstereceğiz. Çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını bu komisyonumuzda değerlendireceğiz. Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek. Bunun için Komisyonumuz ciddi bir çalışma yapacak. Bu çalışma rapora dönüşünce ilgili kamu kurumlarıyla görüşmeler yaparak çözüm yolu üzerinde duracağız.”

Çocuk Tarım Bahçesi Kuruldu

Komisyon çalışmalarının yanı sıra yeni dönem projeleri arasında yer alan “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile çocukları toprak anayla buluşturulduğunu belirten Akın, proje kapsamında Karaçay Piknik Alanı girişinde Çocuk Tarım Bahçesi kurulduğunu ifade etti.

Çocuklar Tarımı ve Üretimi Öğrenerek Büyüyorlar

“Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile ilgili de bilgiler veren Akın; “Üreten ülkenin kalkınabileceğini, Türkiye topraklarının verimi ve bereketini çocuklarımıza öğretebilmek amacıyla hazırladığımız proje kapsamında Çocuk Tarım Bahçesi kurduk. Toprağa dokunan, üretmenin mutluluğunu tadan çocuklarımızın geleceğimize büyük katkılar sunacağına inanıyorum. “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile öz güvenin güçlendiği, sorumluluk taşıyan ama eğlenceli, ekipleşmiş, fikirlerin üretime dönüşebildiği, kuralları baskıcı ve sınırlı olmayan, her anlamda kendini besleyen, çocukların paydaşlığında insan ve doğa dostu, çocukları toprak ana ile buluşturan bir proje oldu” dedi.

Gençlerimizin Destekçisi Olmaya Devam Edeceğiz

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilim Eğitimi Atölyesi’ni de önemsediklerini belirten Akın,  Bilim Atölyesinde eğitim alan 12-16 yaş aralığında gençlerin Karaçay Piknik Alanı girişinde ki serada tarım üzerine çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Akın; “Kültürel, sanatsal ve sportif alanlarında açmış olduğumuz kurslar ve atölye çalışmaları ile gençlerimize eğitim alabilecekleri birçok sosyal alan meydana getirdik. Bilim Atölyemiz ’de 12-16 yaş aralığında 20 genç kardeşimiz eğitim alıyor. Bu kapsamda da “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” çerçevesinde 100 metrekarelik alanda uygulama serası oluşturduk. Gençlerimizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bartın Belediyesi olarak gençlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

Topraklı ve Topraksız Tarım Uygulamaları Yapılıyor

Tarım uygulamaları ile ilgili yapılan projelere her zaman destek olduklarını belirten Akın, Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nce hazırlan Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nin “Sanayi Devrimi 4.0 Yolculuğunda Gençlerle Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği” Projesi’ne Bartın Belediyesi tarafından destek verildiğini belirtti. Akın; “Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nce hazırlanıp İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen projeye Bartın Belediyesi olarak bizler de gereken desteği veriyoruz. Proje kapsamında gençlere teknolojiyi kullanarak topraklı ve topraksız tarım uygulamaları yaptırılıyor. Topraksız tarım uygulaması olarak marul, çilek, domates yetiştirilirken, sera dışındaki alana kurulan sebze yataklarında da biber, patlıcan, salatalık, kabak gibi sebzelerle biberiye, lavanta, kekik, tıbbi nane, fesleğen gibi aromatik bitkiler yetiştiriliyor. Türkiye’de ilk kez Bartın’da öğrencilere verilen Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği eğitimine ve eğitim sonrası yapılan üretim faaliyetlerine Belediye olarak destek veriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hangisini sen yaptın Başkan!

Hangisini sen yaptın Başkan!