23 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bartın Belediyesinden yeni dönem projesi için alan incelemesi

Bartın Belediyesinden yeni dönem projesi için alan incelemesi

Bartın Belediyesi her geçen gün büyüyen, büyüyerek hızla gelişen kentin turizminin geliştirilmesine yönelik projelerine bir yenisi daha ekliyor. Daha önce Bartın Kent Müzesi projesini ilimize kazandıran Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın, yeni dönem projelerinden olan Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi Projesi için start verdi.

10 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bartın Belediyesinden yeni dönem projesi için alan incelemesi

Belediye Başkan Yardımcıları, ilgili daire müdürleri ve teknik personel ile alan incelemesinde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, müzelerin şehrin gelişimine önemli katkı sağladığını ve Bartın’ı müzeler şehri yapmak istediklerini söyledi.

Akın açıklamada “ Geçmiş olduğumuz dönemde Bartın Kent Müzesi Projemizi hayata geçirdik. 27 Ocak 2018 tarihinde açılışı gerçekleştirmiş olduğumuz Kent Müzemiz gerek yerli gerekse de yabancı turistler ve halkımız tarafından büyük beğeni kazandı. Müzeler şehirlerin gelişimi açısından çok önemli. Bartın Belediyesi olarak ilimizde ki müze sayısını artırmak istiyoruz. Yeni dönem projelerimiz arasında olan Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi Projesi’ni ilimize kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Müzemizi Turgut Işık Caddesi’nde bulunan Belediyeye ait 4 katlı binamızda hayata geçirmek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin hatıralarının yaşatılacağı müzemiz kentimizin turizminin gelişimine de önemli katkıda bulunacağını inancındayım. “ dedi.

TARİHİ YALI İSKELESİNDE İNCELEME

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yalı Tersane Caddesi’nde yapımına başlanan tarihi iskele çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu, daire müdürleri ve teknik personel katıldığı incelemede Başkan Cemal Akın yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Göreve geldiğimiz tarihten itibaren tarihimizi gün yüzüne çıkartmak amacıyla birçok çalışma yaptık.  Tarihi çeşmelerimizde yapmış olduğumuz restorasyon çalışmaları, Kent Tarihi Müzemiz, Hamam Restorasyonu, muhtelif alanlarda bulunan trafoların tarihi Bartın evleri gibi ahşap kaplama ile restore edilmesi,  ağda tatlısı satan adam, simit satan adam ve demirci heykelleri gibi şehrimizi simgeleyen heykellerin yerleştirilmesi gibi bir çok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmaların hem şehrimizi güzelleştirdiği hem de turizm açısından büyük önem arz ettiği düşüncesindeyiz.  Şimdi ise bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz.  Bartın tarihinde büyük öneme sahip olan Yalı İskelemizi restore ederek tarihimizi ölümsüzleştirmek istiyoruz. 2 bin 700 metrekarelik alanda içinde oturma alanları, Yalı Sevgi Parkı ile Gazhane Parkı’nı birleştiren yürüyüş alanı, 400 kişilik amfi, gıda satış stantları ve tur teknesinin yer alacağı iskelemizi Yalı’da bulunan belediyemize ait Taş Ev’in bahçesi ile birleştirilerek tamamlayacağız. Tarihi Yalı İskelesi Projesinin yapmış olduğumuz düzenleme çalışmaları ile Bartın’ın göz bebeği haline gelen Yalı Bölgesi’ne çok yakışacağı düşüncesindeyim. 2020 yılı içerinde bu projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bartın Belediyesi olarak halkın ihtiyaçlarına karşılık gelen, daha modern, daha güzel bir kent oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“KENTİ EVİMİZ GİBİ TEMİZLEDİK”

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019 yılında üstün performans gösterilerek kent merkezinde detaylı temizlik çalışması yapıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın, “15 Araç ve 88 personel ile kentimizi evimizi temizler gibi temizledik. Özverili personelimize teşekkür ederim” dedi.

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019 yılında üstün performans sergilenerek temizlik çalışması yapıldı. Müdürlük tarafından kent merkezinde evsel atıkların düzenli toplanması, kamuya açık faaliyet alanlarının yıkanması ve temizlenmesi, cadde ve sokaklarda yıkama ve süpürülme çalışması, Piknik alanları ve yürüyüş yolları temizliği, yabani ot temizliği, hafriyat ve küllerin toplanması, çöp konteynerlerinin bakım – onarımı ve dezenfekte edilmesi, cami halılarının temizliği, dere yataklarının temizliği, çevre yollarının temizliği, mücavir alan içerisindeki evsel atıkların toplanması, İnkumu Tatil Beldesinin evsel atıkları, sokakları ve sahil temizliğinin yapılması ile kent, dört mevsim temiz tutuldu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019 yılı boyunca yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Akın’ın 2019 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme açıklaması şöyle:

Evsel atıkların düzenli olarak toplanması ve Döküm Sahasına Nakli

İlimizde oluşan evsel atıkların atılması için mahallelere cadde ve sokaklara ihtiyacı karşılayacak sayıda ortalama 5.000 adet çöp konteynırı yerleştirildi. Konteynırların yetersiz kaldığı yerlere çöplerin etrafa yayılmaması için gerekli görüldüğünde ilave yapıldı. Çöp toplama işlemi 3 vardiya olarak yapılarak, şehir merkezinin çöpü 3 vardiyada da alındı. Mahallelerin çöpleri ise günlük olarak vardiyasında toplanarak çöp döküm sahasına nakli yapıldı.

Pazaryerlerinin temizlenmesi ve yıkanması

İlimizde Salı ve Cuma günleri kurulan şehir merkezindeki pazaryerleri ve semt pazarları toplandıktan sonra, bu alanda biriken çöpler çöp araçlarıyla kaldırıldı, alanlar süpürülüp, ardından yıkanıp dezenfekte edildi.

Cadde ve sokakların süpürülmesi

Şehir merkezinin temizliği 3 vardiyada sürekli personel çalıştırılarak sağlanmaktadır. Mahallerin temizliği günlük personel verilerek her gün yapılmakta ve büyük mahallerde günlük personele ilave haftalık olarak 4-5 kişilik ekiple detaylı temizlik yapılmaktadır.

Cadde ve sokakların yıkanması

Şehir Merkezi ve mahalleler düzenli olarak arazözle yıkanmaktadır. Şehir merkezi trafik nedeniyle gece vardiyasında, Dini bayramlar öncesinde komple, milli bayramlar öncesinde tören alanları ve periyodik aralıklarla tüm şehir merkezi sürekli yıkanmaktadır. Mahaller ise gündüz vardiyasında yapılan programla sırasıyla düzenli olarak ve olağandışı kirlilikler (inşaatlardan, hafriyat arabaları lastiklerinden, yağmurla taşınan kumlardan vb. kaynaklanan) meydana geldiğinde yıkanmaktadır.

Piknik Alanlarının ve yürüyüş yollarının temizliğinin yapılması

Bartın’da bulunan piknik alanları(Karaçay, çağlayan) haftada 2 defa el mıntıkası yapılarak temizlenmektedir. Bartın Nehri kenarında bulunan yürüyüş yolları haftada 3 defa el mıntıkası yapılarak temizliği sağlanmaktadır.

Yabani Ot Temizliği Yapılması

Belediye hizmet sahasında bulunan tüm mahallelerde kaldırımlarda ve yol kenarlarında büyüyen otların temizliği Nisan ayından, Eylül ayına kadar 2 adet çim biçme makinesi ve 5 personelle her gün sırasıyla yapılmaktadır. Mahallelerdeki otların büyüme durumuna göre yıl içerisinde 2 veya 3 defa çim biçme çalışması tekrarlanmaktadır.

Hafriyat ve küllerin toplanıp çöp sahasına nakli

Kış sezonunda konteynırların yanına koyduğumuz kül kovalarına ve konteynır etrafına dökülen küller günlük olarak Siteler ve okullar gibi toplu kül çıkarılan yerlerin külleri haftada 1 veya 2 defa kepçe ile toplanarak döküm sahasına nakli yapılmaktadır. Konteynır etrafına, cadde ve sokak kenarlarına bırakılan hafriyatlar ve bahçe atıkları gibi malzemelerde toplanıp döküm sahasına götürülmektedir.

Çöp konteynerlerinin bakımı, onarımı ve dezenfektasyonu

İlimizde mevcut ortalama 5 bin adet yer altı ve yerüstü konteynerlerinden eskiyenler tamir edilebilecek durumdaysa tamir ve boya yapılarak kullanılmaktadır. Kullanılmayacak durumda olanlar ise yenisiyle değiştirilmektedir. Konteynerler düzenli olarak çöp konteyner yıkama ve dezenfeksiyon aracıyla yıkanıp temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanmaktadır. Yıl içerisinde yaklaşık 8 bin adet konteyner yıkanmıştır.

Cami halılarının temizliği

Belediye hizmet alanında ve ilimiz köylerinde bulunan camilerden talep gelmesi durumunda cami halıları halı yıkama makinesiyle yıkanmaktadır. Özellikle ramazan ayının başlamasına yakın zamanda ve dini bayramlar öncesinde olmak üzere yıl içerisinde yaklaşık 30 kez halı yıkama hizmeti verilmiştir.

Dere yataklarının, boş alanların ve çevre yollarının temizliği

Dere yataklarına ve boş alanlara atılan çöpler ekiplerimizce uygun ekipman ve araçlarla toplanmaktadır. Karayollarının sorumluluk alanı olan çevre yollarının temizliği haftada 1 gün el mıntıkası yapılarak sağlanmaktadır.

Mücavir alanların çöplerinin toplanması

Güzelcehisar, Yıldız Köyü, Boğaz Aksakal Mevkii, Dallıca Köyü, Karasu Köyü, Kocareis Köyü, Akgöz Köyü, Topluca Köyü, Molla Osman Köyü, Gürgenpınarı, Kasapoğlu köyü gibi mücavir alanların çöplerinin toplanması da temizlik programımıza dahildir. Bu alanların çöpleri belirlenen günlerde haftada 1 veya 2 kere düzenli olarak alınmaktadır. Bartın Üniversitesi Yeni Yazıcılar kampüsü çöpleri de 1 gün arayla alınmaktadır. Atılım Sanayi sitesi ve Yeni Terminal bölgesinde bulunan ve hizmet sahamızda olmayan bazı kuruluş ve fabrikaların çöplerinin alımı da programımız dahilinde alınmaktadır.

İnkum Beldesinin Temizliğinin Yapılması

İnkumu tatil beldesinde kirlilik görüntüsünü ve çöplerin etrafa dağılmasını önlemek için 27 adet yer altı çöp konteyneri yerleştirilmiştir. Yaz sezonunda her gün 3 vardiya, kış sezonunda haftada 3 gün bu konteynerlerdeki çöpler boşaltılmaktadır. Çöp Konteynerlerinin etrafına atılan hafriyatlar, bahçe çöpleri toplanmaktadır. İnkumu Beldesi yaz sezonunda her gece 4 personelle komple süpürülerek temizlenmektedir. Yürüyüş yollarındaki çöp kovaları boşaltılmaktadır Her gün gündüz vardiyasında da 1 personel dolan kovaları boşaltıp etrafa atılan çöpleri toplamaktadır. Kış sezonunda yapılan kontrollerde gerekli görülmesi halinde süpürme ekibi kurularak temizlik sağlanmaktadır. Sezon başlamadan önce genel temizlik kapsamında boğazdan İnkumu’na kadar İnkumu yolu kenarlarındaki dallar ve çalılar kesilerek ve kenarlardaki yabani otlar biçilerek temizlenmektedir.  İnkumu yoluna atılan çöpler haftada 2 gün el mıntıkasıyla toplanarak temizliği sağlanmaktadır. Sezon başında çim biçme makinesiyle inkumu beldesindeki yabanı otların temizliği yapılmaktadır. Beldedeki Yürüyüş yolları sezon başında yıkanmakta daha sonra gerek görülürse tekrar yıkanmaktadır. 2019 yılında yürüyüş yolları 4 defa yıkanmıştır. İnkumu piknik alanı haftada 2 kere el mıntıkası yapılarak temizlenmektedir. İnkumu Sahilinde sezon başlamadan önce ve aşırı yağışlardan sonra ırmaktan gelen malzemelerle kumun kirlenmesi durumunda genel temizlik yapılmaktadır. Sahile gelen kaba malzemeler ve diğer kirleticiler tırmıklarla ve kepçe yardımıyla kumun üzerinden toplanıp damperli kamyonla döküm sahasına götürülmektedir. Daha sonra kumdaki ince malzemeleri temizlemek ve kumu düzeltmek amacıyla kum eleme makinesiyle ince temizlik yapılmaktadır. Kum üzerine atılan çöpler, haftada 2 gün 10 adet personelle poşetlerle toplanarak sahilin temiz kalması sağlanmaktadır.

PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

2020 yılına Hürriyet Yaşam Merkezi ve Hürriyet Mahallesi Muhtarlık Bürosunu hizmete açarak başlayan Bartın Belediyesi Emekliler Evi Projesi ile çalışmalara başladı. Yalı Bölgesinde Bartın Belediyesi’ne ait 2 katlı binada hayata geçirilecek olan 2020 yılında hizmete sunulacak.

Hürriyet Yaşam Merkezi ve Hürriyet Mahallesi Muhtarlık Bürosunu hizmete açarak yeni yıla giren Bartın Belediyesi Emekliler Evi Projesi için kolları sıvadı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Emekliler Evi Projesi Yalı bölgesinde Bartın Belediyesi’ne ait iki katlı bina içerisinde gerçekleştirecek olup,  emekli vatandaşların gönüllerince dinlenip çeşitli sosyal aktivitelerle gerçekleştirebileceği bir alan olacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bartın Belediyesi tarafından yeni dönem projelerinin tek tek hayata geçirildiğini belirtti.

Başkan Akın, “Tersane Caddesi’nde Emekliler Evi çalışmalarımızı başlattık. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Kentimizi en iyi şekilde güzelleştirmek ve geliştirmek için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Hürriyet Mahallesi Yaşam Merkezi ve Hürriyet Mahallesi Muhtarlık Bürosunu tamamladık. Elmalık Park ve Tarihi Yalı İskelesi projemiz kısa zamanda tamamlanıyor. Atatürk ve Şehitler Müzesi’ni de 2021 yılında açılışını gerçekleştireceğiz. Bu projelerimizin yanı sıra, yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Emekliler Evi projemizin de startını verdik. Yalı bölgesinde belediyemize ait iki katlı bina içerisinde gerçekleştireceğimiz projede, emekli vatandaşlarımızın gönüllerince dinlenip çeşitli sosyal aktivitelerle vakit geçirebilecekler. Allah nasip ederse, 2020 yılı içerisinde de bu projemizi ilimize kazandırmış olacağız.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarız Çayı Ekolojik Florasına tekrar kavuşacak

Sarız Çayı Ekolojik Florasına tekrar kavuşacak