20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde?

Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde?

Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde? soruları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bennu Gerede hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, yoğun bir şekilde araştırma yapmaya devam ediyor. Katıldığı televizyon programında çok samimi açıklamalarda bulunan Bennu Gerede bir anda gözlerin üzerinde çevrilmesine neden oldu. Peki, Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde? İşte o isim hakkında merak edilenler...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde?

Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde? Magazin dünyasında bir anda gündeme gelen isim Bennu Gerede, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bir dönem Survivor yarışmacısı olan, sonrasında 4 çocuğuyla beraber Endonezya'ya yerleşme kararıyla gündeme gelen Bennu Gerede son günlerde başka bir konu ile isminden bahsettiriyor. Profesyonel fotoğrafçı ve aynı zamanda da yönetmelik kariyeriyle de dikkat çeken Bennu Gerede geçtiğimiz aylarda "Ben, Ben Nü" isimli bir kitap çıkarmıştı. Katıldığı magazin programında yaptığı açıklamalar ise, Bennu Gerede'nin yeniden magazin gündemine oturmasına neden oldu. Peki, Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede neden gündemde? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bennu Gerede kimdir?

Bennu Gerede, 30 Ağustos 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Doktor bir baba ve senarist bir annenin kızı olan Gerede'nin dedesi Kurtuluş Savaşı gazisi, aynı zamanda Atatürk’ün yaveri, eski büyükelçi albay Hüsrev Gerede'dir.

Ablası Şiva Fas‘da yaşamaktadır. Bennu Gerede altı aylık bebekken babasının işi nedeniyle ailecek New York‘a taşındılar. Babası Birleşmiş milletler doktoru olarak 15 yıl New York‘da görev yaptı.

Lisans egitimini ABD. Newyork’da bulunan Parsons School of Art’ta fotoğrafçılık üzerine aldı. Eğitimini tamamladıktan ablası Şiva ile birlikte İstanbul’a geldi. Mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yaptı. Bu arada anne ve babası ölene kadar hiç boşanmamış ama ayrı yaşamaya başlamışlardır. Bennu ve ablası Teşvikiye’de annesinde kalmaktadır. Bennu Gerede, sonra bir müddet Fransa‘nın güneyine yatılı okula gitti, 4 yıl daha fotoğrafçılık üzerine eğitim aldı. Daha sonra da Türkiye’ye dönerek eğitimini aldığı fotoğrafçılık üzerine çalışmaya başladı. Bennu Gerede, uzun yıllar New York‘ta yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok fotoğraf sergileri açtı, fotoğraflarını sergiledi.

Bennu Gerede, oyunculuğa ilk adımını 1989 yılında TRT için çekilen “İz Peşinde” dizisinde canlandırdığı Füsun karakteriyle attı. İlk sinema filmi, 1991 yılında çekilen, yönetmenliğini ve senaristliğini Ersin Pertan‘ın yaptığı” Kurt Kanunu” adlı filmdir.

Aşk Ölümden Soğuktur adlı İkinci filminde Kadir İnanır ile başrolde yer aldı. Bu filmin yönetmeni olan ve senaryosunu da yazan annesi Canan Gerede Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen Bergen‘in hikayesini anlatıyordu.

Bennu Gerede neden gündemde?

Katıldığı televizyon programında geçmiş dönemde yaşadığı şiddeti tüm samimiyetiyle anlatan Bennu Gerede, bu açıklamaları nedeniyle gündeme geldi. Kısa süre önce çıkardığı kitabında yaşadıklarını anlatan Bennu Gerede, şiddet görmüş ve görmekte olan pek çok kadının dile getiremediklerini cesurca anlatmayı başarmış. İşte, Bennu Gerede'nin yazdığı "Ben, Ben Nü"isimli kitabın tanıtım yazısı...

Sözüm ona ben toplumun eğitimli, özgür, hatta marjinal bir yüzünü temsil ediyorum. Peki ya gördüğüm şiddete susmamı neyle açıklayacağız? “Sevgi”, “cinsellik” ve “şiddet” zihnimde hep kol kola gezmiş. Bir araya gelmemesi gereken bu üç kavramın kurbanı olduğumu anladığımda, zaten çoktan etlerim çürümüş, kalbim kırıklarla dolmuş ve zihnim bulanmıştı. Çocukluğumdan beri böyle öğrenmiş, bunun üzerine inşa etmişim kendi gerçeğimi. Yanlış yapmışım. En büyük yanlışım ise şiddeti kabullenmek olmuş.

Bana kızacaksınız! “Sahiden yaşamış mı bu kadın bunları, yok artık daha neler?” diyeceksiniz. “Aptal!” diyenleriniz bile çıkacak biliyorum çünkü bunları vaktiyle kendime söylemiş olan benim. Ama bir farkla. Zor öğrensem de öğrenebildiğim için mutluyum. Acı çeksem de acılarımı dindirebildiğim ve güçlü biri haline dönüştüğüm için mutluyum. Zorlansam da, zorlukların hayatıma kattıklarının değerini görebildiğim için mutluyum. Mutluyum... Geldiğim noktadan memnun olduğum için mutluyum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zarif: Hürmüz Boğazı'nı kapatma kararı ordunun inisiyatifinde

Zarif: Hürmüz Boğazı'nı kapatma kararı ordunun inisiyatifinde