Bilim insanları denizlerde var olan canlıların soylarına yönelik bazı araştırmalar yürüterek sonuçlar elde etti. Verilere göre en çok Megalodon köpekbalığının büyük oranda azaldığı görüldü.
Çalışmaların devamında bu devasa köpekbalıklarının neden tükendikleri araştırılmaya başlandı. Ortaya çıkan sonuçlar uzmanları da şaşırttı.
Bilim insanları, hayvanların yok olmasını diğer köpekbalığı rakiplerinin yiyecek bırakmaması hepsini tüketmesinden dolayı aç kalıp ölmesine bağladı.
Chicago'daki DePaul Üniversitesi'nden baş yazar Profesör Kenshu Shimada şunları söyledi: "Bu, araştırma ekibimin O. megalodon'u av yakalamak için ara sıra daha hızlı yüzen 'ortalama bir yüzücü' olarak görmesine yol açtı."
Uzmanlar aslında bunun dünyaya önemli bir mesaj olduğunu ve canlıların, diğer canlılara kalan yiyecekleri tüketmesi durumunda yok oluşun hızlanacağını dile getirdi.
Canavar, 23 milyon ila 3,6 milyon yıl önce okyanuslara hakim oldu ve büyük beyaz köpekbalığından üç buçuk kat daha büyüktü - 65 fit uzunluğa ulaştı ve 50 tondan fazla ağırlığa ulaştı.
Tırtıklı yedi inçlik dişleri ve tuhaf omurları geriye kalan tek şey. Bir köpekbalığının iskeleti, fosilleşmeden nadiren hayatta kalan kıkırdaktan yapılmıştır.
Megalodon'un pulları, Japonya'dan daha önce tanımlanmış bir diş setini çevreleyen kaya parçalarının içine gömülmüş olarak tanımlandı.