04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Can Tuncay İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu! FETÖ'cülere gözaltı kararını ilk o vermişti!

Can Tuncay İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu! FETÖ'cülere gözaltı kararını ilk o vermişti!

15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ'cü hainlere ilk gözaltı kararını veren Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Tuncay, HSK kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Tuncay İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu! FETÖ'cülere gözaltı kararını ilk o vermişti!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Daire tarafından yayımlanan kararname ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Tuncay İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi.

DARBECİLERE KARŞI İLK GÖZALTI KARARI

Can Tuncay, darbecilere karşı ilk gözaltı işlemini yapan iki savcıdan biri olarak tarihe geçti. Geçtiğimiz yıl TRT Haber'e röportaj veren Tuncay, FETÖ'nün klasik bir terör örgütü olmadığını vurgulayarak "Asimetrik tabir edebileceğimiz bir terör örgütü. Aynı zamanda bir istihbarat ve casusluk örgütü. En büyük silahlı eylemlerinin 15 Temmuz'da gerçekleştirmişlerdir bu mücadele için. İlk günkü bilinçle devam ettirilmesi gereken bir mücadele olduğu kanaatindeyim. Çünkü örgütün yeni yöntemleri deşifre ediliyor, yeni yöntemler ortaya çıkarılıyor. Devamlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Ankesör soruşturmaları yoluyla ülke genelinde tespit edilen asker şahıs sayısının, darbe girişimine katılan, iştirak eden asker şahıs sayısından yaklaşık üç kat daha fazla olduğunu vurgulayan Tuncay, "Yani bu da bize şunu gösteriyor. Örgüt, darbe girişiminde hücrelerinin tamamını kullanmadı. 15 Temmuz darbe girişimine katılan şahıs sayısı 5 bin 761 muvazzaf askeri personel, 1676 er ve erbaş, 1214 askeri öğrenci şeklinde ifade edilebilirken, ankesör soruşturmalarında şu ana kadar 30 bine yakın bir sayıyı bulmaktadır. " dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tuzla'daki operasyonda bir polis memuru yaralandı

Tuzla'daki operasyonda bir polis memuru yaralandı