23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem 'Casusluk' düzenlemesi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

'Casusluk' düzenlemesi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

TBMM Adalet Komisyonu'nda 'casusluk' ile ilgili madde kabul edildi. Milli İstihbarat Başkanlığı, casusluk faaliyetlerinin günümüzde farklı şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Casusluk suçunun cezalandırılabilmesi için öncelikle başka bir suç işlenmesi gerektiği belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Casusluk' düzenlemesi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen 'Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yer alan 'casusluk' ile ilgili düzenlemeye ilişkin madde kabul edildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanan TBMM Adalet Komisyonu'nda 'Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. Kanun teklifinde yer alan, casusluk faaliyetlerine ilişkin 16'ncı madde Komisyon'da tartışmalara neden oldu. Milli İstihbarat Başkanlığı Hukuk İşleri Başkanı Fuat Milas, devlet kurumlarının böyle bir yasaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Artık casusluk faaliyetleri soğuk savaş yıllarında olduğu gibi değil. Diğer istihbarat teşkilatları tarafından bizzat kendileriyle değil özel sektör, sivil şahısların kullanılması, 3'üncü ülkelerin hedef alınması suretiyle günümüzde yürütülüyor. Böylece, kendisi ve ülkesi değil 3'üncü ülkeyle faaliyeti yürüttüğü ülke arasındaki anlaşmazlığı kendi lehine kullanıyor. Bu şahıslar, Türk Ceza Kanunu'nun 326 ve 339'uncu maddelerinde düzenlenen casusluk fiilini işlemiyor. Bunu sahada defalarca yaşadık. Burada başka bir suç olmadan cezalandırılması söz konusu değil. Kişinin buradan ceza alması için öncelikle başka bir suçu işliyor olması lazım" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında 14 yaralı hastaneye sevk edildi

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında 14 yaralı hastaneye sevk edildi