18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Çavuşoğlu ve Blinken deprem bölgelerinde inceleme bulunmak üzere Hatay'a gitti

Çavuşoğlu ve Blinken deprem bölgelerinde inceleme bulunmak üzere Hatay'a gitti

ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geldi. Blinken, Bakan Çavuşoğlu ile birlikte depremin etkilediği Hatay'a doğru yola çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çavuşoğlu ve Blinken deprem bölgelerinde inceleme bulunmak üzere Hatay'a gitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a hareket etti.

ADANA'YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Adana'da İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'na gelen Blinken'ı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Çavuşoğlu ve Blinken daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait helikoptere binerek depremin etkili olduğu Hatay'a hareket etti. Heyette, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de yer alıyor.

DEPREM YARDIMLARI GÖRÜŞÜLECEK

Ziyaret sonrası deprem nedeniyle Türkiye'ye yapılan yardımlar da görülüşecek. Bu ziyaret, Blinken'in Dışişleri Bakanı olarak göreve başladıktan sonra gerçekleştirdiği ilk ziyaret. Blinken'in daha sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyor.

NATO MESELESİ MASADA

Görüşmenin bir diğer konusunun ise NATO süreci olduğuna dikkat çekildi. Yine Reuters'tan alınan bilgilere Türkiye'nin teröre verdiği destek nedenile veto ettiği İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme talebi yeniden değerlendirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, Hatay ve Kahramanmaraş’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, Hatay ve Kahramanmaraş’a gidiyor