08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem CHP'den engelli bireylere barikat! İlk icraatları isyan ettirdi!

CHP'den engelli bireylere barikat! İlk icraatları isyan ettirdi!

CHP yönetimindeki Beykoz Belediyesi'nin engelli ve kadınların eğitim gördüğü AKDEM ile BEYSEM'i 'tadilat' bahanesiyle kapatması tepki çekti. AK Parti Beykoz Meclis Üyesi Gaye Zayıf, 'AKDEM ve BEYSEM, 3 yıl önce hizmete girdi. Tadilat gerektiren bir eksik yoktu. 1 Ağustos'ta açılacağı söylendi ama henüz tek bir çivi çakılmadı. Başka eğitimcilerle yola devam edeceklerini söylediler. Henüz bir eğitim kadrosu da kurulmadı, bahsedilen tadilat yapılmadı.” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'den engelli bireylere barikat! İlk icraatları isyan ettirdi!

AK Parti'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi, engelli ve kadınların eğitim gördüğü AKDEM ile BEYSEM'i kapattı. Eğitimcilerin de işine son verildi. Özel çocukların sosyalleştiği merkezlere kilit vurulmasına aileler tepki gösterdi.


İstanbul'da Beykoz Belediyesi, 31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP yönetimine geçti. Belediye Başkanı Alaattin Köseler, AK Parti dönemindeyken hizmete giren Aile Kadın Destekleme ve Engelli Eğitim Merkezi (AKDEM) ile Beykoz Sanat Merkezi'ni (BEYSEM) kapatma kararı aldı. Merkezlerde görevli eğitimcilerin de sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerine son verildi. AKDEM'de otizimli, Down Sendromlu ve bedensel engelli yüzlerce özel gereksinimli birey, dil terapisinden duyu bütünlemeye, atlı terapiden el sanatlarına kadar birçok alanda eğitim görüyordu. BEYSEM'de ise kadınlara el satanları ve mesleki eğitim veriyordu. Bu merkezlere kilit vurulması eğitim alan engelli çocukların ailelerini isyan ettirdi.

1 AĞUSTOS'U BEKLEYİN

Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda kapatma kararına gelen tepkiler üzerine Beykoz Belediyesi bir açıklama yaptı. Eğitimcilerin yaz sezonu sözleşmelerinin sona erdiği; AKDEM'in de tadilata alındığı bildirildi. Aynı açıklamada yeni eğitimcilerin alınıp tadilat yapıldıktan sonra AKDEM'in 1 Ağustos'ta hizmete yeniden açılacağı belirtildi.


4 GÜN KALDI, ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Akşam Gazetesi'ne konuşan konuşan AK Parti Beykoz Meclis Üyesi Gaye Zayıf, AKDEM'le ilgili belediyenin farklı düşünceleri olduğunu belirtip şunları söyledi: "AKDEM ve BEYSEM, 3 yıl önce hizmete girdi. Tadilat gerektiren bir eksik yoktu. 1 Ağustos'ta açılacağı söylendi ama henüz tek bir çivi çakılmadı. Başka eğitimcilerle yola devam edeceklerini söylediler. Henüz bir eğitim kadrosu da kurulmadı, bahsedilen tadilat yapılmadı."


EĞİTİMCİLER ŞAŞKIN

El sanatları öğretmeni Fatma Ormancı belediye yönetiminden kendilerine merkezlerin kapatıldığını ve sözleşmelerinin yenilenmeyeceği yönünde bilgi gelince çok şaşırdıklarını belirterek şunları söyledi: "Başkan daha nitelikli eğitmen alınacağını söylemiş. Oysa öğrencilerimiz de velilerde bizden memnundu. Biz de öğrencilerimiz de mağdur olduk.

SOSYAL MEDYADA NE VARSA SİLDİLER

CHP'li Beykoz Belediyesi, AKDEM'in sosyal medya hesabındaki verilen hizmetlerle ilgili video ve görsel tanıtımların da tamamını sildi. Hesabın boşaltıldığını belirten Gaye Zayıf, "Orada verilen eğitimlerin görünmesi istemiyorlar. AKDEM'i yeniden hizmete açsalar bile aynı hizmeti vermeyecekler. Birçok hizmeti kaldıracakları için vatandaşlar oradan görüp talep etmesin diye verileri sildiklerini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ömer Çelik'ten CHP Milletvekili Namık Tan'a tepki

Ömer Çelik'ten CHP Milletvekili Namık Tan'a tepki