20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Çinçilla nedir? Çinçillalar nasıl hayvanlar?

Çinçilla nedir? Çinçillalar nasıl hayvanlar?

Çinçilla nedir? pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Ankara'da boş bir arazide ölü olarak 25 Çinçilla bulunduğu haberi, Çinçilla nedir? sorusunu araştırmasına neden oldu. Nesli tükenmekte olan bir kemirgen türü olarak bilinene Çinçillalar, koruma altında bulunuyor. Peki, Çinçilla nedir? Ankara'da ölü olarak bulunan Çinçillalar, nasıl hayvanlar? İşte ayrıntılar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çinçilla nedir? Çinçillalar nasıl hayvanlar?

Çinçilla nedir? Ankara'da ölü olarak bulunan Çinçillalar, nasıl hayvanlar? sorusu bugünün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Çinçilla kürklerinden çok değerli mantolar üretiliyor ve bu mantolar Avrupa'da 10 bin ila 300 bin Euro arasında satılılıyor. Peki, Çinçilla nedir? Ankara'da ölü olarak bulunan Çinçillalar, nasıl hayvanlar? İşte ayrıntılar...

Çinçilla nedir?

Çinçilla (Chinchilla),çinçillagiller familyasının bir cinsi olan kemirgenlerdir. Kökeni aslen Güney Amerika olup, önceleri mavimsi boz postu yüzünden avlanmış ve neredeyse nesli tükenme aşamasına varmıştır. Bugün de ev ve kürk hayvanı olarak kullanılmaktadırlar.

Çinçilla'nın, bu soğuk iklim tavşanının kürkü, santimetrekaresinde 25.000 adet kılla hayvanlar arasında en sıkı kürk şampiyonudur.Karşılaştırma yapmanız açısından 25 yaşında bir erkekte 600 adet/cm² saç olduğunu hatırlatalım. Bu inanılmaz yoğunlukta, her bir folikülünde 60-80 adet kıl-saç bulunan kürk iki katmandan oluşur.

Birinci katmandaki kısa tüyümsü, yünümsü kılların kalınlığı sadece 12-16 mikron, ikinci tabaka kılların kalınlığı 24-28 mikron,uzunluğu ise 4–8 mm'dir. Bu kadar yoğun kürkün içinde diğer hayvanlarda yaşayan hiçbir asalak, parazit yaşayamaz. Çinçilla'da, deri altında ne ter ne de yağ bezleri bulunur.

Hayvan suya düştüğünde hemen ıslanır ve o kadar ağırlaşır ki su yüzeyinde kalamaz, batar. Nemlenmiş Çinçilla kürkünü kurutmak ve tüyleri kabartmak için volkanik kül ve çok küçük, mikronik tozlar kullanılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çaykur Rizespor, Alanyaspor'un konuğu oluyor

Çaykur Rizespor, Alanyaspor'un konuğu oluyor