Türkgün Gündem Çocuklar için kullanılıyordu… O can simitleri yasaklandı: İşte nedeni

Çocuklar için kullanılıyordu… O can simitleri yasaklandı: İşte nedeni

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi listesini güncelledi. Çocukların sıklıkla kullandığı o deniz simitlerinin satışı yasaklandı. Suda boğulma riski taşıyor.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi aracılığıyla sağlık açısından risk taşıyan ürünleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Bakanlık, yaz aylarında çocukların sıklıkla kullandığı deniz simitleriyle ilgili dikkat çeken bir uyarı yayınladı.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyetleri kapsamında yapılan incelemelerde, bazı deniz simitlerinin ciddi güvenlik riski taşıdığı ortaya çıktı.

SATIŞLARI DURDURULDU

Bakanlık, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yaptığı duyuruda, üç farklı çocuk deniz simidinin kullanım sırasında bozulma riski taşıdığı ve bunun da doğrudan boğulma tehlikesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bu nedenle söz konusu ürünlerin satışının yasaklandığı ve toplatılmasına karar verildiği bildirildi.

İşte toplatılan ürünler:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem İletişim Başkanı Altun, basın mensuplarına yönelik saldırıyı kınadı

İletişim Başkanı Altun, basın mensuplarına yönelik saldırıyı kınadı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Güngören'deki bir iş yerinde meydana gelen patlamayı haberleştiren muhabir ve kameramana yönelik saldırıyı kınadı.

KAYNAK: AA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Haber Global muhabiri Rabia Azra Sözcü ve kameraman Alperen Ulukuş'un görevleri sırasında Güngören'de saldırıya uğradığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Basın mensuplarına yönelik gerçekleşen bu tür şiddet eylemleri, yalnızca bireysel birer şiddet vakası değil, aynı zamanda halkın haber alma hakkına ve ifade özgürlüğüne yapılan açık saldırılardır. İlgili şahısların bir an evvel adalet önünde hesap vermesi için sürecin takipçisi olacağız. Yaralanan basın emekçimize acil şifalar diliyor, Haber Global ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *