22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ile eserlerimizle mührümüzü vurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ile eserlerimizle mührümüzü vurduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Arnavutköy'de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde konuşuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ile eserlerimizle mührümüzü vurduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Arnavutköy'de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde konuşuyor.

"DARÜLACEZE, BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnancımız bize insanlığa özellikle ihtiyaç sahiplerine faydalı eserler bırakanların amel defterlerinin öldükten sonra da kapatılmayacağını söyler.

Darülaceze bizim için gurur kaynağıdır. Burası din, köken, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm düşkünlere kucak açan, sığınabilecekleri bir çatı olan sembol bir kurumdur. Bu çatı altında alicenaplık vardır. İnsana sırf insan olduğu şiçin hürmet etme anlayışı vardır. Modern kültürün dayattığı insan insanın kurdudur zihniyeti yerine yüce gönüllülük vardır.

Şimdiye kadar toplam 100 binden fazla insanımıza şefkat yuvası olan darülaceze, bizler için gurur kaynağıdır.

Burada dikey mimari değil yatay mimari var. Kendi anlayışımızdan, Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet'in muktesabatını görüyoruz. Geleckete bizi neyin beklediğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Gönül erleri dünya yolculuğunu nasıl tavavvur ediyor.

"HİÇBİR AYRIM YAPMADAN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETTİK"

Darülaceze gibi projelerle dünya imtihanını tamamlamak ve şükranla anılabilmek istiyoruz. İBB Başkanlığımızdan beri üstlendiğimiz tüm görevlerde hep bu anlayışla hareket ettik.

Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımıza hizmet ettik. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım eli uzattık. Türkiye'nin merhamet sancağını Afrika'ya kadar dalgalandırdık. Herkesin refahını artırmaya çalıştık. İnşallah Darülaceze ile de bunu ispatlayacağız.

Şehitlerimizin emanetlerine, engelli kardeşlerimize bakıma muhtaç yaşlılarımıza daima sahip çıktık. Burada da sahip çıkmaya devam ediyoruz.

"HALKA HİÇBİR ZAMAN TEPEDEN BAKMADIK"

Biz siyasi hayatımız boyunca halka tepeden bakanlardan olmadık. Yaptığımız işe "lütuf" değil "hak teslimi" olarak baktık. Hep halkımızla iç içe olduk. Ülkemiz sosyal devlet vasfına tam anlamıyla bizim iktidarlarımız döneminde kavulmuştur. Böyle bir sistemi Türkiye siyasetine kazandırmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.

"PROJENİN TAMAMLANMASI İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Laf yerine icraat üreten anlayışımızın en güzel örneği; şu projedir. Hedefimiz burayı bir sene içinde bitirip hizmete sunmaktı. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremler nedeniyle 5 aylık bir gecikme oldu. Depreme rağmen projemizin inşa sürecini yakından takip ettik. Tamamlanması için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

"EY NETANYAHU GİDİCİSİN"

Fransa Devlet Başkanı Macron'un açıklamalar onu çok rahatsız etmiş. Uçakta dönüşte; "Ey Netanyahu şu an senin iyi günlerin" dedim. O bebekler, yavrular, 3-5 yaşındaki çocuklar. O şehti yavruların cesedini koklayarak onları mezara götürdüler. Onların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu bil gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... Çıkacak. Dün Riyad Zirvesi'nde de bunları açık ve net şekilde gördük. İslam Dünyası Türkiye'ye bakıyor.

Birçok konuda önemli kararlar aldık. Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi Riyad Zirvesi Sonuç Bildirgesi'nin en önemli maddesiydi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın en uzun boylu kadını! Uçağa binsin diye öyle bir şey yapıldı ki, gören hayret ediyor...

Dünyanın en uzun boylu kadını! Uçağa binsin diye öyle bir şey yapıldı ki, gören hayret ediyor...