01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı ile NATO ve Filistin konusunda iş birliğini vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı ile NATO ve Filistin konusunda iş birliğini vurguladı

Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüşerek dostluk bağını güçlendirdi. NATO üyeliğinin iş birliğini artırdığını vurgulayan Erdoğan, Filistin Devleti'ni tanıma çağrısı yaptı. Lübnan'a destek olunması gerektiğini belirtti ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı ile NATO ve Filistin konusunda iş birliğini vurguladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. İki liderin heyetler arası görüşmeye başkanlık ettiği belirtildi. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Stubb ortak basın toplantısı düzenleyerek bir araya geldi.

Dostluk Bağına NATO Üyeliği Eklenerek İş Birliği Gelişiyor

Erdoğan, görüşmede dostluk bağına NATO üyeliğinin eklenerek iş birliğinin geliştiğini vurguladı. İkili ticaret hacminin 2,2 milyar dolara ulaştığını ve hedefin 5 milyar olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan Filistin Devleti'ni Tanıma Çağrısı

Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendiren Erdoğan, Filistin Devleti'nin tanınması çağrısında bulundu. Adil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğini belirten Erdoğan, uluslararası teşkilatların etkisiz kaldığı ortamda Filistin Devleti'nin tanınmasının önemine dikkat çekti.

Lübnan'ın Yanında Olmamız Gerekiyor

Erdoğan, görüşmede ayrıca Ukrayna'daki durumu da masaya yatırdı. Savaşın ancak diplomasi ile sona ereceğini vurgulayan Erdoğan, Lübnan'a destek olunması gerektiğini belirtti. Uluslararası toplumun barış ve güvenliği sağlama konusundaki sorumluluklarına dikkat çekti.

Finlandiya'nın NATO üyeliği

Erdoğan ayrıca, NATO'ya üyeliğinde İsveç'ten önce Finlandiya'nın önünü açtık. İsveç için aynısı yapamadık. Çünkü İsveç terörle mücadelede Finlandiya gibi davranmadı, adım atamadı. Terörle mücadelede Finlandiya başarılı oldu, üyeliği destekledik" ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jimmy Carter, ABD tarihinde bir ilke imza attı!

Jimmy Carter, ABD tarihinde bir ilke imza attı!