23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Kazan şehrinde düzenlenecek BRICS Liderler Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan, zirve kapsamında çeşitli liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Rusya’nın Kazan şehrine gidiyor. İki gün sürecek zirvede Türkiye’nin de olası üyeliğinin gündemde olduğu BRICS’in 16’ncı zirvesine katılacak.

Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel kuruluşlarla ilişkilerini derinleştirme hedefi doğrultusunda, bu önemli platformda yer alacak. Erdoğan, 2018’de Güney Afrika’daki BRICS zirvesine katılmış, bu zirve sonrası BRICS ile temaslarını sürdürmüştü.

İkili Görüşmeler ve Bölgesel Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacak. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel konulara vurgu yapılması bekleniyor. Ayrıca, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları da gündeme gelecek. Putin ile görüşmesi beklenen Erdoğan, BRICS’e üye liderlerle de bir araya gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Yenidoğan" ölümleri için Meclis'te Komisyon kuruldu

"Yenidoğan" ölümleri için Meclis'te Komisyon kuruldu