19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK, dünyanın en saygın ordularından

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK, dünyanın en saygın ordularından

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere adlarını tarihe ve milletimizin kalbine yazdıran nice mümtaz şahsiyetler bu çatı altında eğitim görmüştür. Kara Harp Okulumuzdan yetişen nice vatan evlatları, terörle mücadeleden sınır ötesi operasyonlara kadar birçok zaferlere imza atıyor" açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK, dünyanın en saygın ordularından
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni"nde öğrencilere hitap etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak başladı. Vatanın bekçisi olan şehitleri rahmetle anarken, gazilere şükranlarını iletti.

Büyük Zaferin Anlamı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle anan Erdoğan, Büyük Zafer'in milletin bağımsızlık iradesini tescil ettiğini vurguladı. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu zaferin, ordunun ve milletin bayramı olduğunu belirtti.

Özel Programla Kutlama

Cumhurbaşkanı, akşam düzenlenecek özel programla Büyük Zafer heyecanını birlikte yaşayacaklarını ifade etti. Muhteşem zaferin coşkusunu paylaşacaklarını belirten Erdoğan, ordunun ve güvenlik güçlerinin muzaffer olması için dua etti.

Yeni Teğmenlerin Katılımı

Kara Harp Okulu mezunlarının ordunun saflarına katılmasının anlamına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 989 öğrencinin mezun olduğunu ve teğmen olarak göreve başlayacaklarını belirtti. Öğrencileri tebrik eden Erdoğan, eğitimlerinde emeği geçen hocalar ve komutanlara da teşekkürlerini iletti.

Milletin Varlığı ve Ordu Gücü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ihanetinin ülkeye verdiği zararı en aza indirerek, ordunun gücünü artırdıklarını belirtti. Ordunun sadece devletten emir aldığını ve başarılarının gücünü gösterdiğini ifade etti.

Algı Operasyonları ve Başarılar

Erdoğan, üniversitelerine yönelik yapılan karalama kampanyalarının asıl sebebinin ordunun başarısı olduğunu vurgulayarak, eski Türkiye kalıntılarının rahatsızlığını arttığını dile getirdi. Başarıları ile FETÖ ve vesayetçileri rahatsız etmeye devam edeceklerini belirtti.

Askerlik ve Milletin TSK'ya Bakışı

Milletin devlet komutan, kendisinin ise asker olarak gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin bağımsızlığının ve birliğinin teminatı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ordunun dünya mazlumları için umut kaynağı olduğunu belirtti.

Zaafiyetler ve Tehditler

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin coğrafi ve kültürel önemine dikkat çekerek, bölgedeki terörle mücadelede kararlı olduklarını ve rehavete yer olmadığını ifade etti. Nemelazımcılığa, zayıflığa ve tembelliğe izin vermeyeceklerini söyledi.

Hedefler ve Kararlılık

Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla ilerlediğini ve her türlü tehdide karşı duracaklarını belirtti. Ülkenin güvenliği ve birliği için mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Para tekvandoda Fatih Çelik, yarı finale çıktı

Para tekvandoda Fatih Çelik, yarı finale çıktı