Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Taylandlı 5 rehine Gazze'de serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Taylandlı 5 rehine Gazze'de serbest bırakıldı

MİT, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Hamas ile yürüttüğü istihbarat diplomasisi sonucunda Taylandlı 5 rehinenin Gazze'de bugün serbest bırakılmasını sağladı.

KAYNAK: AA

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü, yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiği, 100 binden fazla kişinin yaralandığı, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sonlandırmasına yönelik 13 Ocak 2025'te Hamas ile İsrail arasında, esir ve tutuklu ve hükümlü takası konusunda anlaşma sağlandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin davasına atfettiği önem doğrultusuna, Dışişleri Bakanlığı ile sürecin başından bu yana ateşkes sağlanması için ilgili tüm aktörlerle temaslarını sürdürdü.

MİT etkin bir istihbarat diplomasisi çalışması yürüttü

Kolaylaştırıcı ve uzlaştırıcı bir rol üstlenen MİT, etkin bir istihbarat diplomasisi çalışması yürüttü.

Yaralı ve hasta sivillerin yanı sıra Gazze'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Gazze'den tahliyesinde de önemli bir görev üstlenen MİT, aynı zamanda yabancı ülkelerden gelen yardım talepleri bağlamında Gazze'de bulunan yabancı uyruklu bazı rehinlerin serbest bırakılmasına da aracılık etti.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Taylandlı rehinelerin serbest bırakılması için Taylandlı muhatapları ile sürecin başından beri koordine halinde olan MİT, rehin durumdaki Taylandlılara ilişkin Hamas ile temaslarını sürdürdü.

MİT tarafından yürütülen etkin istihbarat diplomasisi neticesinde 5 Taylandlı rehinenin bugün serbest bırakılmaları sağlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün 3. Sayfa Hatay'da feci kaza! Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: Çok sayıda yaralı var

Hatay'da feci kaza! Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: Çok sayıda yaralı var

Hatay'da tarım işçilerini taşıyan minibüs bir anda devrildi. Feci kazada çok sayıda kişi yaralandı.

KAYNAK: AA

Hatay'ın Belen ilçesinde 35 yaşındaki Mustafa K. yönetimindeki minibüs, Antakya-İskenderun kara yolunun Kıcı Mahallesi mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

Yaşanan feci kazanın ardından bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

25 KİŞİ YARALANDI

Sağlık ekiplerinin yaptıkları incelemede kazada 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *