05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem DEM'li vekiller teröristlere kalkan olamadı

DEM'li vekiller teröristlere kalkan olamadı

Batman'da gerçekleşen operasyonda Jandarma, DEM'li vekiller Serhat Eren, Kamuran Tanhan ve Zeynep Oduncu ile DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın bölgeye girmesine izin vermedi. Operasyon sırasında teröristler Sultan Dağ ve Zeynep Nibat etkisiz hale getirildi. İki teröristin, 6 kahramanın şehit olduğu 9 saldırıya katıldıkları tespit edildi. Jandarma, bölgedeki güvenliği sağlamak için kararlı bir şekilde hareket etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM'li vekiller teröristlere kalkan olamadı
KAYNAK: Akşam

Mehmetçik, Batman'da kırmızı listedeki terörist Sultan Dağ'ı etkisiz hale getirdi. Anız yangını bahanesiyle operasyon bölgesine girmeye çalışan DEM Parti milletvekillerinin teröriste kalkan olmaya çalıştığı tespit edildi.

Görcüş Kırsalı 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi

Batman kırsalında faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularının bulunduğu bir grubu belirleyen güvenlik güçleri, operasyon için harekete geçti. Valilik, Görcüş kırsalını 15 gün süreyle 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan etti. Operasyonun başlamasıyla DEM ve DBP üyeleri teröristlere destek olmaya çalıştı.

DEM Parti Milletvekilleri Operasyon Bölgesine Girmeye Çalıştı

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan ve Batman Milletvekili Zeynep Oduncu ile DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, operasyonun yapıldığı bölgeye girmeye çalıştı ancak jandarma tarafından engellendi. DEM'liler, teröristlere destek olmak için geldiklerini itiraf etti.

Teröristlere Destek İddiaları

DEM Milletvekili Zeynep Oduncu, teröristlere kalkan olma girişimlerini anız faciası bahanesiyle savundu. Oduncu, "Operasyon bölgesine girmemize izin verilmiyor. Anız faciasında can kayıpları yaşandı, burada da aynı durum olabilir" şeklinde açıklamalarda bulundu. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise operasyon bölgesini ziyaret etmek istediklerini ancak engellendiklerini belirtti.

AK Parti İl Başkanı: "DEM Parti Orada Yoktu"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, yangın esnasında DEM Parti'nin olay yerinde olmadığını söyleyerek, "Hükümetin ve devletin zamanında müdahale etmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Saat 00.00'da yangın bölgesindeydik, DEM Parti ise orada bulunmuyordu" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
teröre yardım ve yataklık etmekten vekil müsvettelerinin tutuklanması yangında pkk parmağının olma ihtimalinin araştırılması gerekir.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
ingiliz beslemesi vatan haini dedeleri şeyh said`in izinden gidiyorlar
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
Pakraduni yapıların taşeronları yine olay peşinde koşan PKK'nın militanlarını destekleme moduna geçmiş.. Allah'ın gazabı zalimlerin üzerine olsun inşaallah.. Devletimiz var olsun Allah'a hamdolsun.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Galatasaray’a Barış piyangosu

Galatasaray’a Barış piyangosu