20 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor

Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor

Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 1
Yazın gelişine hazır olmak için, cilt uzmanlarının uyarılarıyla güneş kreminin sürülmesinin en çok atlandığı bölgeler ise şöyle…
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 2
u003cbu003eKAFA DERİSİu003c/bu003eKonu güneşten korunmak olduğunda yüzümüzü ve vücudumuzu güneşten korumak için pek çok önlem alıyor, kremler kullanıyoruz ancak kafa derimizi ve saç diplerimizi unutuyoruz.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 3
İnsanlar genelde bu alanın da korunması gereken bir yer olduğunu unutuyor ya da saç diplerine kalın tabakalar halinde kremler sürme fikrine pek sıcak bakmıyorlar.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 4
Uzmanlar, saçların her zaman güneşten gelen UVA ve UVB ışınlarına karşı yeterli bir koruma sağlayamayacağının altını çiziyor. Saç derisi ve saç dipleri için güneşten korumaya karşı tasarlanmış ürünlerin kullanılmasını öneren doktorlar, bu ürünlerin kullanılmaması durumunda ise muhakkak şapka takılması gerektiğini söylüyor.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 5
u003cbu003eKULAKLARu003c/bu003eGenelde çoğumuz özellikle yaz aylarında yüzümüze güneş kremi sürme eğilimi gösteririz ancak yüzümüze uygulama yaparken genelde bir uzantısı olarak kulakları unuturuz.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 6
Uzmanlar ise kulakların cilt kanserinin ortaya çıktığı en yaygın alanlardan biri olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Günlük güneş kreminizi yüzünüze sürerken tüm dış kulak yüzeyine de uygulama yapmayı unutmayın.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 7
Özellikle en yoğun güneş ışınlarına maruz kalınan saatler olan 10:00 ila 14:00 arasında her iki saatte bir bu uygulamanın tekrarlanması önerilmektedir. Ayrıca uzun süre dışarıda kalmayı planlıyorsanız şapka takmayı da ihmal etmeyin.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 8
u003cbu003eBOYUNu003c/bu003eBoyun, yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü yerlerden biridir. Bu nedenle boyunu ve dekolte bölgesini güneşten korumak oldukça önemlidir.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 9
Sabahları dışarı çıkmadan önce güneş kremini yüzünüze uygularken boyun ve dekolte bölgesine de muhakkak sürmeyi unutmayın.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 10
u003cbu003eGÖZ KAPAKLARIu003c/bu003eYüzünüze güneş kremi uyguladığınızda atladığınız bir diğer alan ise göz kapaklarıdır. Bu bölgeye ise güneş kremi uygulamak zor olabilir çünkü tahriş edebilir. Ancak güneş gözlüğü ve şapka yardımı ile bunun da önüne geçebilirsiniz.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 11
Göz çevrenizde güneş kremi kullanmayı planlıyorsanız bunun için de önereceğimiz ipuçları bulunuyor. Güneş kremini tüm cilt bakım rutininizi tamamladıktan sonra güneşin zararlı ışınlarına karşı bir koruma kalkanı olarak göz kapaklarına uygulamanız gerekiyor.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 12
Buradaki deri daha hassas olduğundan seçtiğiniz kremin içeriğine ise dikkat etmeniz gerekiyor.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 13
u003cbu003eDUDAKLARu003c/bu003eDudaklar, söz konusu güneş koruması olduğunda en çok atlanılan bölgedir. SPF içeren bir dudak nemlendiricisi, dudaklarınızı da güneşten korumaya yardımcı olacaktır.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 14
Açık alanlardayken kullandığınız dudak nemlendiricisini SPF içerikli seçmeye önem göstermeniz gerekiyor. Bu nemlendiricinin ise SPF katkılı olması bu noktada büyük önem taşıyor.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 15
Aynı güneş kremleri gibi dudak nemlendiricinizi de gerektiği kadar yeniden uygulamanız gerekiyor. Dudakların nemli kalması da güneşin zararlı etkilerinden korunmanızda büyük önem taşımaktadır.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 16
u003cbu003eELLERu003c/bu003eDoktorlar, hastaların ellerindeki yaşlanma belirtilerini nasıl geri döndürebileceği konusunda en büyük etkenin güneşten korunmak olduğunu söylüyor.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 17
Genelde kişiler yüzlerini güneşten koruma eğilimde olurken güneşe en çok maruz kalan yerlerden biri olan elleri atlıyorlar.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 18
Güneş kremini sürüp ardından kısa süre içerisinde ellerinizi yıkadığınızda bu güneş koruyucu etkisinin de azalmasına neden oluyor.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 19
Ellerinizi yıkarkenn uyguladığınız tüm korumayı kaldırmış olursunuz. Bu nedenle uygulamayı tekrarlamanız gerekir. Ayrıca avuç içlerine ve ellerin arka kısımlarına da sürmeyi unutmayın.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 20
u003cbu003eDİZLERu003c/bu003eGenelde bacakların en çok gözden kaçan kısmı dizler, güneş kremi sürülürken de atlanmaktadır. Ancak dizler de diğer vücut bölgeleri kadar güneşe karşı hassas bir deriden oluşmaktadır.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 21
Bu noktada atlanmaması gereken bir diğer nokta ise kıyafetler ya da plaj örtüleri nedeniyle dizlerdeki güneş kreminin silinmeye daha meyilli olmasıdır.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 22
Güneşe çıkmadan önce dizlerinize de güneş kremi sürdüğünüzden emin olun. Diğer tüm alanlar kadan yanma eğilimde olan bu bölgeyi korumanın bir diğer yolu ise uzun kıyafetler ya da örtü giymektir.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 23
u003cbu003eAYAK PARMAKLARI VE AYAKLARu003c/bu003eCilt kanserinin ortaya çıktığı bir başka yaygın alan ise ayaklar ve ayak parmaklarıdır.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 24
Yine yaz aylarında giyilen sandalet gibi açık ayakkabılarda ayakların güneşten korunduğunu düşünmek büyük bir hatadır.
Dikkat! Sık sık yaptığımız bu hata kansere sebep oluyor 25
Güneşe çıkmadan önce mutlaka ayağın üst kısmına ve ayak parmaklarına güneş kremi sürmek büyük önem taşır.Kaynak: Sabah / Roza
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Brad Pitt kimsenin bilmediği hastalığını açıkladı! "Bana kimse inanmıyor"

Brad Pitt kimsenin bilmediği hastalığını açıkladı! "Bana kimse inanmıyor"