16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Direkt kanser hücrelerini hedef alıyor! Gizli kalmış şifa kaynağı: Meğer tüm bedenin yenileyicisiymiş...

Direkt kanser hücrelerini hedef alıyor! Gizli kalmış şifa kaynağı: Meğer tüm bedenin yenileyicisiymiş...

Doğanın çok da dikkat etmediğimiz birçok parçası, aslında içerisinde gizli bir şifa deposu içerisinde barındırıyor. Bunlardan biri olan bir bitki, sanıldığından çok daha fazla etkiye sahip. İşte hem kanserin hem diyabetin çaresi…

17 amino asitten sekizi esansiyel kabul edilir, yani vücudunuz bunları üretemez ve bunları gıda kaynaklarından almanız gerekir. Tüm yeşil bitkiler gibi buğday çimi de sağlık açısından pek çok faydası olan bir tür yeşil bitki pigmenti olan klorofilden oluşur. Ayrıca glutatyon ve C ve E vitaminleri de dahil olmak üzere birçok önemli antioksidan içerir.
ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ YÜKSEKTİR Antioksidanlar, hücre hasarını önlemek ve oksidatif stresi azaltmak için serbest radikallerle savaşan bileşiklerdir. Bazı çalışmalar antioksidanların kalp hastalığı, kanser, artrit ve nörodejeneratif hastalıklar gibi belirli durumlara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur.
Bir çalışmada buğday çimi, yüksek yağlı diyetle beslenen tavşanlarda oksidatif stresi azalttı ve kolesterol düzeylerini iyileştirdi. Ayrıca, buğday çimi takviyesi antioksidan glutatyon ve C vitamini düzeylerini artırdı. Buğday çiminin antioksidan aktivitesini değerlendiren başka bir test tüpü çalışması, bunun hücrelerdeki oksidatif hasarı azalttığını buldu.
Buğday çimi üzerine yapılan araştırmaların test tüpü ve hayvan çalışmaları ile sınırlı olduğu göz önüne alındığında, içindeki antioksidanların insanları nasıl etkileyebileceğini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Tüm yeşil bitkiler gibi buğday çimi de sağlık açısından pek çok faydası olan bir tür yeşil bitki pigmenti olan klorofilden oluşur. Ayrıca glutatyon ve C ve E vitaminleri de dahil olmak üzere birçok önemli antioksidan içerir
Antioksidanlar, hücre hasarını önlemek ve oksidatif stresi azaltmak için serbest radikallerle savaşan bileşiklerdir. Bazı çalışmalar antioksidanların kalp hastalığı, kanser, artrit ve nörodejeneratif hastalıklar gibi belirli durumlara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur.
Bir çalışmada buğday çimi, yüksek yağlı diyetle beslenen tavşanlarda oksidatif stresi azalttı ve kolesterol düzeylerini iyileştirdi. Ayrıca, buğday çimi takviyesi antioksidan glutatyon ve C vitamini düzeylerini artırdı. Buğday çiminin antioksidan aktivitesini değerlendiren başka bir çalışma, bunun hücrelerdeki oksidatif hasarı azalttığını buldu.
KOLESTEROL SEVİYELERİNİ DÜŞÜREBİLİR Kolesterol vücudun her yerinde bulunan mumsu bir maddedir. Hormon yapmak ve safra üretmek için bir miktar kolesterole ihtiyacınız olsa da, kanınızdaki çok fazla kolesterol kan akışını engelleyebilir ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir
Çeşitli hayvan çalışmaları, buğday çiminin kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Bir çalışmada yüksek kolesterolü olan farelere buğday çimi suyu verildi. Toplam kolesterol, "kötü" LDL kolesterol ve trigliserit düzeylerinde azalma yaşadılar.
İlginç bir şekilde, buğday çiminin etkileri, yüksek kan kolesterolünü tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan reçeteli bir ilaç olan atorvastatinin etkilerine benzerdi. Başka bir çalışma, yüksek yağlı bir diyetle beslenen tavşanlardaki etkilerine baktı. 10 hafta sonra buğday çimi takviyesi, kontrol grubuna kıyasla toplam kolesterolün düşmesine ve "iyi" HDL kolesterolün artmasına yardımcı oldu.
Bu umut verici sonuçlara rağmen, buğday çimi takviyelerinin insanlarda kolesterol seviyelerini nasıl etkileyebileceğini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.
KANSER HÜCRELERİNİ ÖLDÜREBİLİR Yüksek antioksidan içeriği sayesinde bazı test tüpü çalışmaları buğday çiminin kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olabileceğini buldu. Bir çalışmaya göre buğday çimi özütü, ağız kanseri hücrelerinin yayılmasını %41 oranında azalttı.
Başka bir test tüpü çalışmasında, buğday çimi hücre ölümünü tetikledi ve tedaviden sonraki üç gün içinde lösemi hücrelerinin sayısını %65'e kadar azalttı. Bazı araştırmalar, buğday çimi suyunun geleneksel kanser tedavisiyle birleştirildiğinde olumsuz etkileri en aza indirmeye de yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Bir çalışma, buğday çimi suyunun, meme kanseri olan 60 kişide kemoterapinin yaygın bir komplikasyonu olan kemik iliği fonksiyonunda bozulma riskini azalttığını buldu. Ancak buğday çiminin insanlarda kansere karşı potansiyel etkisine dair henüz bir kanıt bulunmuyor. İnsanlarda kanser gelişimini nasıl etkileyebileceğini anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.
KAN ŞEKERİNİ DÜZENLEYEBİLİR Yüksek kan şekeri, baş ağrısı, susuzluk, sık idrara çıkma ve yorgunluk gibi çok çeşitli semptomlara neden olabilir. Zamanla yüksek kan şekerinin sinir hasarı, cilt enfeksiyonları ve görme sorunları gibi ciddi sonuçları olabilir.
Bazı hayvan çalışmaları, buğday çiminin kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur. Bir çalışmada, diyabetik farelere buğday çimi verilmesi, kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olan bazı enzimlerin seviyelerini değiştirdi.
Başka bir çalışma, diyabetik fareleri 30 gün boyunca buğday çimi özüyle tedavi etmenin kan şekeri seviyelerini önemli ölçüde azalttığını buldu. Buğday çiminin kan şekeri üzerindeki etkilerine ilişkin araştırmalar hayvanlarla sınırlıdır. İnsanlarda kan şekerini nasıl etkileyebileceğini anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.
İLTİHAPLANMA ORANINI AZALTABİLİR Enflamasyon, vücudu yaralanma ve enfeksiyona karşı korumak için bağışıklık sistemi tarafından tetiklenen normal bir tepkidir. Ancak kronik inflamasyonun kanser, kalp hastalığı ve otoimmün bozukluklar gibi durumlara katkıda bulunduğuna inanılmaktadır.
Bazı araştırmalar buğday çimi ve bileşenlerinin iltihabı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. 23 kişiyle yapılan küçük bir çalışmada, buğday çimi suyunun, kalın bağırsakta iltihaplanma ile karakterize bir hastalık olan ülseratif kolit üzerindeki etkileri incelendi.
Bir ay boyunca 1/2 bardağın (100 ml) biraz altında buğday çimi suyunun içilmesi, ülseratif kolitli hastalarda hastalık şiddetini ve rektal kanamayı azalttı. Buğday çimi ayrıca güçlü antiinflamatuar özelliklere sahip bir bitki pigmenti olan klorofil açısından da zengindir. Bir test tüpü çalışması, klorofilin, iltihabı tetikleyen spesifik bir proteinin aktivitesini inhibe ettiğini gösterdi.
Ayrıca başka bir test tüpü çalışması, klorofildeki bileşiklerin arterlerden alınan hücrelerdeki iltihabı azalttığını buldu. Çoğu araştırma, buğday çimindeki belirli bileşiklere veya buğday çiminin belirli bir durum üzerindeki etkilerine odaklanmıştır.
Genel popülasyon üzerindeki potansiyel antiinflamatuar etkilerini ölçmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alparslan ordusundan 4 kat büyük Bizans ordusunu bozguna uğrattı

Alparslan ordusundan 4 kat büyük Bizans ordusunu bozguna uğrattı