Türkgün Gündem Discord'a erişim engeli mi geliyor? Bakan Uraloğlu açıkladı

Discord'a erişim engeli mi geliyor? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a ilişkin tartışmaları değerlendirerek, "Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

KAYNAK: AA

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, AJet'in, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla kentine yaptığı ilk uçuşta, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik değerlendirmede bulundu.

Konuya ilişkin, İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarına işaret eden Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok" diye konuştu.

Ailelere çağrı

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Galatasaray, Süper Lig'deki Trabzonspor deplasmanına hazırlanıyor

Galatasaray, Süper Lig'deki Trabzonspor deplasmanına hazırlanıyor

Galatasaray, Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor ile oynayacağı zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanda ısınma, topa sahip olma ve taktik çalışmaları yapıldı.

MUHABİR: Ali Öncü

Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, hazırlıklarına Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde devam etti.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, dinamik ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra futbolcular, iki grup halinde 10'a 2 topa sahip olma çalışması gerçekleştirdi.
İdmanın son bölümünde ise takım, taktiksel organizasyonlara odaklandı.

Galatasaray, kritik maç öncesindeki hazırlıklarına yarınki antrenmanla devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *