18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Dışişleri Bakanı Fidan: "Afrika Barışı Önceliğimiz" açıklaması yaparak Nijer temaslarını değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan: "Afrika Barışı Önceliğimiz" açıklaması yaparak Nijer temaslarını değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Nijer temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Afrika’daki barış, güvenlik ve istikrar da önceliklerimiz arasında yer almakta” dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Fidan: "Afrika Barışı Önceliğimiz" açıklaması yaparak Nijer temaslarını değerlendirdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Nijer'de gerçekleştirdiği temaslar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, seçkin bir heyetle gerçekleştirdikleri ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Afrika İle Ortaklık Politikaları

Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda Afrika ile kurdukları ortaklık politikalarının her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı. Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerini daha da derinleştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Ortak Adımlar ve İş Birliği

Nijer ziyareti kapsamında atılan ortak adımlara da değinen Fidan, terörle mücadele, eğitim, enerji, sağlık, ticaret gibi birçok alanda iş birliğinin artırılması konusunda mutabık kalındığını belirtti. Heyetin Nijerli yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini aktardı.

Terörle Mücadele ve Diğer Konular

Fidan, terörle mücadele konusunun kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti. Sahel bölgesindeki istikrarsızlığın ana kaynağı olan teröre karşı alınacak adımların ele alındığını söyledi. Ayrıca eğitim, sağlık, ekonomi, enerji ve madencilik alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik kararlar alındığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ile Nijer arasında petrol ve doğal gaz konusunda niyet beyanı

Türkiye ile Nijer arasında petrol ve doğal gaz konusunda niyet beyanı