18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına destek

Dışişleri Bakanlığı'ndan Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına destek

Dışişleri Bakanlığı, "Uluslararası Adalet Divanı, bugün açıkladığı istişari görüşünde, İsrail’in Filistinlilere yönelik işgal ve zulüm politikası uygulamakta olduğunu hukuki olarak teyit etmiştir" açıklamasını yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına destek
KAYNAK: TRT Haber

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Uluslararası Adalet Divanı bugün yaptığı istişari görüşte, İsrail'in Filistinlilere karşı işgal ve zulüm politikalarını hukuki olarak doğruladı.

İsrail'e Çağrı: Filistin Topraklarındaki Mevcudiyete Son Verin

Uluslararası Adalet Divanı'nın görüşünde vurgulandığı gibi, İsrail'in Filistin topraklarındaki varlığını sonlandırması ve bu süreçte ortaya çıkan zararı telafi etmesi gerekmektedir.

Türkiye Uluslararası Topluma Çağrıda Bulundu

Türkiye, İsrail'in hukuka aykırı uygulamalarına son verilmesi için uluslararası toplumun kararlı ve güçlü bir tutum alması gerektiğini vurguladı. Türkiye ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı sürecine yazılı ve sözlü katkıda bulunarak destek verdiğini belirtti.

Türkiye'nin Kararlı Tutumu

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türkiye'nin Gazze halkına yönelik soykırıma varan eylemler de dahil olmak üzere Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için çaba göstermeye devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 28 kaçak göçmen yakalandı

Hatay'da 28 kaçak göçmen yakalandı