18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Dışişlerinden İsrailli Bakan'ın paylaşımına sert tepki... "İşgalcilerin saldırıları kabul edilemez"

Dışişlerinden İsrailli Bakan'ın paylaşımına sert tepki... "İşgalcilerin saldırıları kabul edilemez"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, işgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in sosyal medyada yaptığı paylaşıma "İşgalci bir gücün (İsrail), sivil nüfusa yönelik hunharca saldırıları hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez" sözleri ile tepki gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişlerinden İsrailli Bakan'ın paylaşımına sert tepki... "İşgalcilerin saldırıları kabul edilemez"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in sosyal medyada yaptığı paylaşıma ilişkin, "İşgalci bir gücün, sivil nüfusa yönelik hunharca saldırıları hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Keçeli, Cohen'in sosyal medya platformundaki paylaşımına ilişkin yazılı yanıt verdi.

Sözcü Keçeli, İsrail-Filistin sorununun geçmişinde de görüldüğü üzere, İsrail'in Filistinlilere baskı uygulamayı ve onların temel özgürlüklerini yok etmeyi sürdürdükçe, kolektif ve bireysel haklarını savunan Filistinli sayısının daha da artacağını ve İsrail'in daha fazla direnişle karşılaşacağını vurguladı.

Mevcut sorunun temelinde İsrail'in hukuku, insan haklarını ve evrensel ilkeleri tamamen hiçe sayan işgalci tutumunun, yayılmacı zihniyeti ve baskıcı eylemlerinin yattığını belirten Keçeli, "İşgalci bir gücün, sivil nüfusa yönelik hunharca saldırıları hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
E
Erdoğan sinirli 10 ay önce
Yüreğine sağlık Bakanlarımız haklı.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı bu yıl 19. düzenlenen Ankara Kitap Fuarı’nda

Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı bu yıl 19. düzenlenen Ankara Kitap Fuarı’nda