23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Dünya Köpekler Günü ne zaman 2021? Dünya Köpek Günü mesajları

Dünya Köpekler Günü ne zaman 2021? Dünya Köpek Günü mesajları

Sosyal medyada gündem olduktan sonra pek çok kişi Dünya Köpek Günü hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Özellikle hayvan severlerin yakından takip ettiği günlerden biri olan Dünya Köpekler Günü ne zaman 2021 olduğu araştırılıyor. İşte Dünya Köpek Günü mesajları....

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Köpekler Günü ne zaman 2021? Dünya Köpek Günü mesajları

Can dostlarımız kediler ve köpekler hayatımızın değişmez parçaları. Hayvan severler insani duyguların başında geliyor. Onlara özel günlerde hayvan hakları biraz daha görünür oluyor. Birçok vatandaş ise Dünya Köpek Günü'nün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığını merak ediyor. Peki, Dünya Köpekler Günü ne zaman 2021?

DÜNYA KÖPEKLER GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

Birçok kişinin merak ettiği Dünya Köpek Günü'nün tarihi 14 yıl öncesine dayanmaktadır. 26 Ağustos Dünya Köpek Günü, 2004 yılında hayvan hakları savunucusu Colleen Paige tarafından başlatılmıştır. Amacı, köpeklerle ilgili farkındalık yaratmak, köpek evlat edinmeyi desteklemek ve köpeklerin yaşam refahına ve önemine dikkat çekmektir. Dünya Köpek Günü'nün 26 Ağustos olarak belirlenmesinin nedeni ise, Paige'nin henüz 10 yaşındayken ailesinin ilk köpekleri olan “Sheltie”yi barınaktan kurtardıkları tarih olmasıdır.

Dünya Köpek Günü, yasal olarak şu anda yalnızca New York eyaletinde, 2013 yılında kabul edilmiştir.

2004'te İşte hayvan hakları savunucusu Colleen Paige tarafından başlatılan Dünya Köpekler Günü'nün amacı konuya ilişkin farkındalık yaratmak ve köpeklerin refahını artırmak. 

DÜNYA KÖPEK GÜNÜ MESAJLARI

Köpeklerin dostluğu kalıcıdır. Arkandan konuşmazlar ve yarı yolda bırakmayı hiç bilmezler. - Bernard Shaw

Köpekler onları sevdikten sonra ellerimizi yıkadığımızı bilselerdi, muhtemelen çok üzülürlerdi.

Sahibinin mezarında gidip yatan köpek gördükten sonra, birine "köpek!" diye hakaret ederken iki kere düşünün derim...

Bir köpeği, bir kediyi sevmek, bir çiçeği okşamak onunla konuşmak, bir çocuğa gülümsemek, onu mutlu etmek kadar güzel bir şey yok bu dünyada. 

Dilsiz hayvanın bakışında sadece akıllı olanın anlayabileceği bir konuşma saklıdır. - Hintli Bir Şair
Köpekler insanlardan daha iyidir, çünki bilirler ama bildiklerini yüzünüze çarpmazlar. - Emily Dickenson

- Eğer ölümsüzlük hakkında bazı inançlarım varsa, bir başkası da köpeklerin cennete gideceğidir. Ve çok az insanında… (James Thurber) * Köpek bana havlarsa ben ona havlayamam. Daha ileri giderse bir parça ekmek atar yoluma devam ederim. (Hekimoğlu İsmail) * Evli kalmak çok zor, eşim köpeğimizi dudağından öpüyor; ama kesinlikle benim bardağımdan bir şey içmiyor. (Rodney Dangerfield)

 

- Köpeklerin en büyük korkusu evden onsuz çıktığınızda tekrar geri gelmeyeceğinizdir. (Stanley Coren) * Nasıl olur da deniz köpeğin ağzından pislenir, nasıl olur da güneş üflemekle söner? (Mevlana) * Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir. (Aldous Huxley) * Dünyada, bir köpek yavrusunun yüzünüzü yalamasıyla bıraktığı etkiyi yapabilecek bir tane psikiyatrist yoktur. (Ben Williams)


* O sizin dostunuz, koruyucunuz, köpeğiniz. Siz onun hayatı, sevgi odağı ve liderisiniz. O size ait olacak; son nefesine kadar bağlı ve sadık. Böyle bir sadakata layık olmayı ona borçlusunuz. (Anonim) * Köpeğe atılan bir kemik yardımseverlik örneği değildir. Yardımseverlik, en az köpek kadar aç olunduğu zaman kemiği onunla paylaşmaktır. (Jack London) * Köpekler arkadaşlarını sever, düşmanlarını ısırırlar. İnsanlar ise tamamen farklıdır: Saf ve karşılıksız sevgiyi beceremezler. Kişisel ilişkilerindeyse sevgi ve nefreti karıştırıp dururlar. (Sigmund Freud)


-  Hayatlarına bir hayvanı kabul etmeden yaşayanların eksik yaşadıklarına inanırım ben. Ama yine de bugüne kadar bir hayvanınız olmasa da, sokak köpeklerinin size nasıl baktıklarına, gözlerinin içine sizi nasıl çektiklerine dikkat edin bir; bunun farkına vardığınızda her şeyi anlamaya başlayacaksınız bence. (Pakize Barışta) * Birisi sizin için gerçekten çok değerli ise, bunu ondan sanki bir suçmuş gibi gizleyin. Bu hoş bir şey değildir ama doğrudur. Çünkü bırakın insanları, köpekler bile büyük dostluklara katlanamazlar. (Arthur Schopenhauer) * Köpeklerin bizim hakkımızda ne düşündüğü konusuna hiç dikkat ettiniz mi? Mesela markete gidip bir poşet dolusu et, sosis ve tavukla dönüyoruz. Herhalde bizim dünyadaki en büyük avcılar olduğumuzu düşünüyorlardır. (Anne Tyler)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan IMF iddialarına cevap

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan IMF iddialarına cevap