Türkgün Gündem Dünyada sadece 5 ülkede var! İsmail Demir: Dışa bağımlılığı bitirecek

Dünyada sadece 5 ülkede var! İsmail Demir: Dışa bağımlılığı bitirecek

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da önemli bir sanayi altyapısı olduğunu, sanayinin Anadolu'ya yayılmaya devam edeceğini söyledi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da önemli bir sanayi altyapısı olduğunu, sanayinin Anadolu'ya yayılmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin milli muharip uçağına ilişkin, 'Bizim KAAN'ımızın radara görünmezlik özelliği, tamamen dijital sistem üzerine oturması, her şeyin elektronik olarak çeşitli sistemlerle haberleşiyor olması gibi bir dizi özelliği var. O açıdan KAAN vurucu güç olarak önemli bir fonksiyon görecek. Dünyada da çok az ülkede görülen, çok az ülkenin sahip olduğu bir kabiliyete sahip olacağız. Bu işe soyunan topu topu 5 ülke var. Onlardan bir tanesi biz olduk. Diğer ülkeler, alıcı ve kullanıcı müşteri durumundalar. KAAN, bizi dışa bağımlılıktan da kurtarmış olacak.' dedi.

MPG AŞ'nin Konya tesislerinde güçlü araçlar sınıfında devreye girdiğini hatırlatan Demir, "Bize özellikle kurtarıcı araç formatında, gerek tank gerek zırhlı araç kurtarmaya yönelik araçlarla ilgili projelerimizi MPG geliştirdi. Burada önemli bir araç modifikasyon ve geliştirme işlemleri olduğu gibi, zırhlama ve mayına karşı dayanıklılık özelliklerinin de eklendiği bir dizi ürün ortaya çıkmaya başladı." diye konuştu.

- DÜNYADA SADECE 5 ÜLKEDE VAR! İSMAİL DEMİR: DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRECEK
Demir, milli muharip uçak KAAN'ın önemine işaret ederek şöyle konuştu:

"Malum amacımız 5. nesil savaş uçağı yapmak. Çok fonksiyonlu, çok yönü olan hem bombardıman hem avcı uçağı rollerini üstlenecek. Bizim KAAN'ımızın radara görünmezlik özelliği, tamamen dijital sistem üzerine oturması, her şeyin elektronik olarak çeşitli sistemlerle haberleşiyor olması gibi bir dizi özelliği var. O açıdan KAAN vurucu güç olarak önemli bir fonksiyon görecek. Dünyada da çok az ülkede görülen, çok az ülkenin sahip olduğu bir kabiliyete sahip olacağız. Bu işe soyunan topu topu 5 ülke var. Onlardan bir tanesi biz olduk. Diğer ülkeler, alıcı ve kullanıcı müşteri durumundalar. KAAN, bizi dışa bağımlılıktan da kurtarmış olacak. KAAN'daki millilik hedefimiz şu anda yüzde 70. Bunun yüzde 90'a kadar gitmesi kaçınılmaz. KAAN'ın bütün sistemleri o kadar modern olacak ki bunu dışarıdan almak isteseniz dahi alamayacağınız sistemler var."

- "KAAN ASLINDA BİZİM HAVADAKİ KILICIMIZ OLACAK"
KAAN'a uygulanabilecek yeni sistemler üzerinde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Demir, özel sektör, vakıf şirketleri, üniversiteler ve TÜBİTAK'ın işbirliğiyle projelerin devam ettiğini dile getirdi.

Demir, "KAAN aslında bizim havadaki kılıcımız olacak. Diğer unsurlarla beraber Bayraktar Kızılelma, ANKA-3, Akıncı, Aksungur ve TB2 ile konuşuyorsak onların hepsinin oluşturduğu hava hakimiyeti konseptine, kavramına doğru gidiyor olacağız. Bir taraftan karaya konuşlu hava savunma sistemlerimiz olurken bir taraftan da havada bir anlamda hava hakimiyeti sağlayacak bir farkındalık oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de üretilen İHA'ların ihracat şampiyonu olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:
"TB2'nin dünyada bilinilirlik seviyesini görüyoruz. O devam edecek çünkü çok sayıda talep var. Diğer insansız sistemlerimizde de talepler gelmeye devam ediyor. Hava savunma sistemi olarak gerek bizim SUNGUR, HİSAR-A+ ve HİSAR-O+, SİPER, bu sistemlerin de kendi içinde yapılanması devam etmekte. Öncelik tabii kendi ihtiyaçlarımız, ülkemizde geniş bir hava savunma ağı kurmak ama onların alana verilmesiyle çok sayıda ülkeden hava savunma sistemi talebi geleceği muhakkak." AA

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Hatayspor'dan kümede kalma yolunda kritik hamle! Süper Lig’de son 4 haftada 9 puan

Hatayspor'dan kümede kalma yolunda kritik hamle! Süper Lig’de son 4 haftada 9 puan

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Hatayspor, son 4 haftada 9 puan toplayarak ligde tutunma adına önemli bir çıkış yakaladı. Bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazanan bordo-beyazlı ekip, puanını 19'a çıkararak düşme hattından uzaklaşmak için mücadele etmeye devam ediyor.

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Hatayspor, son 4 haftada 9 puan toplayarak ligde tutunma adına önemli bir çıkış yakaladı. Bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazanan bordo-beyazlı ekip, puanını 19'a çıkararak düşme hattından uzaklaşmak için mücadele etmeye devam ediyor.

KAYNAK: AA

Ligin son haftalarında çıkışa geçen Hatayspor, son 4 maçında 3 galibiyet alarak kümede kalma umutlarını artırdı. Teknik direktör Murat Şahin yönetimindeki takım, 27. haftada Trabzonspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek tam 406 gün sonra dış sahada galibiyet elde etti. 28. haftada ise Mersin’de oynadığı maçta Sivasspor’u 3-2 yenerek bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazandı.

Hatayspor’un Küme Düşme Hattındaki Durumu

Bordo-beyazlı ekip, 26 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyet alarak 19 puanla 18. sırada bulunuyor. Kümede kalma mücadelesinde en yakın rakiplerinden 30 puanlı Bodrum FK’nın 11 puan gerisinde yer alıyor.

Ligde eksi 2 puanla son sırada bulunan Adana Demirspor’un küme düşmesi kesinleşirken, 27 puanlı Sivasspor ve Kayserispor sırasıyla 16. ve 17. sıralarda yer alıyor. Hatayspor, 29. haftada doğrudan rakibi olan Kayserispor ile kritik bir mücadeleye çıkacak.

Murat Şahin ile Hatayspor’un Performansı

Sezona teknik direktör Özhan Pulat ile başlayan Hatayspor, daha sonra Rıza Çalımbay'ı göreve getirdi. 20. haftadan itibaren takımı Murat Şahin devraldı. Şahin yönetiminde 8 maça çıkan bordo-beyazlılar, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi alarak toplamda 10 puan topladı.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *