01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin

Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin

Magnezyum, vücut sağlığı için en önemli minerallerden biridir. Magnezyum eksikliği; kas krampları, kemik erimesi ve kalp krizi riskini artırabilir. İnsan vücudu kendi kendine magnezyum üretemez. Bu nedenle gerekli magnezyumun, besinler aracılığı ve takviye edicilerle alınması gerekir. Şimdi bahsedeceğimiz bu besin ise gerçek bir magnezyum bombası! İçerdiği magnezyum oranıyla en zengin magnezyum kaynağı ve vitamin eksikliklerine birebir.

Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 1
Kabak çekirdeği; B, C, E, K vitaminleri, lif, bakır, fosfor, demir, manganez, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir ve iyi bir antioksidandır. Besinlerin sindirimini kolaylaştırarak besin değerlerinin emilimlerini olumlu bir biçimde etkiler.
1 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 2
Kabak çekirdeği, en zengin magnezyum kaynakları arasında ilk sırada yer alır. Bir avuç kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının neredeyse %40'ını karşılar.
2 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 3
1 avuç kabak çekirdeği (28 gram), yaklaşık olarak 150 miligram magnezyum içerir.
3 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 4
Kabak çekirdeği, suda çözünmeyen lif içeriği sayesinde kabızlık probleminin ortadan kaldırılmasına yardım eder.
4 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 5
Kabak çekirdeğinin antioksidan özelliği, saçların toksinlerden arınmasını sağlar. Yüksek derecede B vitaminleri ve çinko değerleri içermesinden dolayı saç kökünü destekleyerek saç çıkmasına yardımcı olur.
5 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 6
Kabak çekirdeği, yüksek oranda içerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde cilt sağlığını olumlu bir biçimde etkiler. Cilt kuruluğunu önler, cildin üstünde ve altındaki iltihaplı dokuların oluşmasının önüne geçer. İçerisindeki omega-6 gibi yağ asitleri sayesinde kan akışının dengelenmesine yardımcı olur.
6 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 7
Kolesterol, diyabet, kronik enfeksiyonel hastalıklar, böbrek hastalıkları, sindirim problemleri, bağırsak problemleri, depresyon gibi rahatsızlıklara karşı mücadele eder. İçerisinde yer alan tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri, kan düzeyindeki total kolesterol miktarının azalmasını sağlar. Kötü kolesterolün (LDL) düşmesinde ve iyi kolesterolün (HDL) artmasında etkilidir.
7 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 8
E vitamini, çoklu yağ asitleri ve sterollerin sayesinde yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Böylece mide mukozasının aside karşı korunmasını sağlayarak mide hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Zengin bileşenleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerin yol açtığı oksidatif stresi azaltır ve kansere yakalanma ihtimalinin azalmasına yardımcı olabilir.
8 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 9
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ VÜCUDU NASIL ETKİLER? Magnezyum eksikliği; felç, diyabet, kalp krizi ve kemik erimesi anlamına osteoporoza gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır, seğirme, titreme ve kas kramplarına yol açabilir. Magnezyum eksikliği, tip 2 diyabet, duygu bozuklukları ve migrenle bağlantılıdır.
9 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 10
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ Mide bulantısı Kusma Kas spazmları Kabızlık Bacaklarda ve ellerde uyuşma, karıncalanma Bacaklarda gece artan kramplar Halsizlik ve yorgunluk Saç dökülmesi Konsantrasyon eksikliği
10 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 11
MAGNEZYUMUN FAYDALARI Eğer vücutta mineral olmazsa kaslar gerektiği gibi hareket edemez, sinirler iletişim kuramaz. Magnezyum; kalp ritminin sabit tutulmasını sağlar, kan şekerini dengede tutar, eklem kıkırdak sağlığına iyi gelir.
11 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 12
Yapılan araştırmalara göre; vücuttaki magnezyum seviyesinin artmasının, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olduğu gözlemlendi. Bir başka araştırmada ise magnezyum alan kişilerde pıhtıların yol açtığı felç riskinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.
12 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 13
İYİ MAGNEZYUM KAYNAKLARI TAM TAHILLI ÜRÜNLER Esmer pirinç Buğday tohumu Kinoa
13 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 14
BAKLAGİLLER VE KURU YEMİŞLER Keten tohumu Chia tohumu Siyah fasulye Börülce Soya fıstığı Soya peyniri Olgunlaşmamış soya fasulyesi Badem Kaju Fıstık ezmesi
14 / 15
Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı! İyi gelmediği bir şey yok... Vitamin eksikliğine çare olan o besin 15
MEYVE VE SEBZELER Armut Muz Ispanak Brokoli Bamya Pazı Avokado UYARI: Crohn hastalığı, Çölyak hastalığı, kronik ishal ve tip 2 diyabet gibi durumlar vücutta uzun süreli magnezyum eksikliğine yol açabilir. Herhangi bir hastalığınız varsa, magnezyum içeren besinleri tüketmeden önce doktorunuza danışın.
15 / 15

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Günlük ihtiyaç duyulan B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! 1 kez tüketmeniz yetiyor

Günlük ihtiyaç duyulan B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! 1 kez tüketmeniz yetiyor