Türkgün Gündem Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de deprem paniği! Hasar bildirilmedi

Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de deprem paniği! Hasar bildirilmedi

Marmara Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de hissedildi. Kısa süreli panik yaşansa da can veya mal kaybı rapor edilmedi. Afet koordinasyon çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: AA

Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de de yoğun şekilde hissedildi. Deprem nedeniyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

Marmara Denizi'nde Korkutan Sarsıntı

AFAD verilerine göre, deprem saat 12.49’da, İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında ve yerin 6,92 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki birçok şehirde hissedildi.

Düzce'de Önlemler Alındı

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, depremin kentte de hissedildiğini ve ilgili tüm kurumların hızla harekete geçtiğini belirtti. Aslan, “Şu ana kadar acil durum ekiplerimize ulaşan herhangi bir olumsuz ihbar olmadı. AFAD ekipleri sahada incelemelerine devam ediyor. Halkımıza geçmiş olsun,” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kapalı alanlarda planlanan etkinliklerin ise güvenlik gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Sakarya'da Panik Anları

Sakarya kent merkezinde ve ilçelerinde hissedilen deprem, vatandaşlarda kısa süreli panik yarattı. Deprem anında dışarı çıkan insanlar, bir süre güvenli alanlarda bekledikten sonra ev ve iş yerlerine geri döndü.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Deprem ilimizde de hissedilmiş olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Kurumlarımız görevlerinin başındadır,” denildi.

Kocaeli'de Saha Taraması Sürüyor

İstanbul'a komşu olan Kocaeli’de de sarsıntı şiddetli şekilde hissedildi. İzmit merkezdeki yoğun bölgelerde vatandaşlar sokağa çıkarak güvenli alanlarda bekledi.

Kocaeli Valiliği, depremin kentte etkili olduğunu fakat şu ana kadar bir sorun bildirilmediğini belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Rabbim milletimizi her türlü afetten korusun,” dedi.

Marmara Depremi Endişe Yarattı

Bu son sarsıntı, uzmanların Marmara bölgesindeki deprem riski uyarılarını bir kez daha gündeme getirdi. Vatandaşların, yetkililerin yaptığı bilgilendirmeleri takip etmeleri ve deprem anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçli olmaları hayati önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve KOMATEK fuarcılık iş birliğinde inşaat ve iş makineleri sektörüne ilişkin MEGATRENDS 2030 Raporu Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Rapora göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştığı açıklandı.

KAYNAK: DHA

MegaTrends2030 raporu, Türkiye’nin makine sektöründeki küresel sıçrayışını verilerle ortaya koydu. MegaTrends2030 raporuna göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştı. Türkiye, 2011-2017 ve 2017-2023 dönemlerinde küresel pazar payını artırabilen sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. İhracattaki bu büyümenin yüzde 36,9’u parça ve aksam segmentinden gelirken, özellikle toprak, taş, metal cevheri ayıklama ve eleme makineleri alt sektöründe pazar payı yüzde 2,3’ten yüzde 3,64’e yükseldi. CMS analizleri ile bu başarının temelinde artırılmış rekabetçilik, üretim kalitesi, lojistik avantajlar ve teknolojik uyum bulunduğu belirtildi.

‘MAKİNE TALEBİNDE AFET SONRASI DİNAMİZM’

Raporda, “İMDER satış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tescil verileri, 2021 sonrası dönemde makine talebinin hız kesmediğini ortaya koyuyor. Mevcut envanterin yüzde 72,8’i malzeme taşıma ve hafriyat makinelerinden oluşuyor. Ayrıca, afet sonrası yenileme ihtiyaçları, makine yaş ortalamasında düşüşe neden olmuş durumda” denildi.

MegaTrends2030’un öne çıkardığı gelecek vizyonu içerisinde afet sonrası yeniden inşa ve dirençli kentleşme, Suriye ve Pasifik bölgesi merkezli uluslararası yeniden inşa süreçleri, yeşil ve dijital ikiz dönüşüm, konut krizine karşı sosyal ve uygun fiyatlı yapı politikaları, KOBİ’lere özel ölçek uyum teşvikleri gibi konular yer aldı. ‘Türkiye artık sadece makine üretmiyor; geleceği inşa eden vizyonu da ihraç ediyor’ tespitinin yapıldığı raporda, sektör için atılması gereken stratejik adımlar arasında ise, ‘Ar-Ge yatırımları ve Living Lab uygulamaları, elektrikli/hibrit iş makineleri ile otonom sistemlerin geliştirilmesi, BIM ve saha dijitalleşme yetkinlikleri, çok modlu lojistik merkezleri (örneğin Cizre) ve yeşil tahvil gibi sürdürülebilir finansman araçlarının yaygınlaştırılması’ ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *