Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Emine Erdoğan, Gönül Elçileri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi

Emine Erdoğan, Gönül Elçileri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ailenin öneminin altını çizerek, güçlü yarınların, barış ve huzur dolu bir dünyanın aile birliği ile mümkün olacağını vurguladı. Emine Erdoğan, daha yaşanabilir ve refah bir geleceğin, sevgi ve şefkat dolu bir aile tarafından desteklenen nesiller sayesinde inşa edilebileceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emine Erdoğan, Gönül Elçileri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programında, 81 ilin "Gönül Elçileri" olan vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi. Sanatçı Alişan'ın sunumuyla gerçekleşen programda konuşan Erdoğan, koruyucu aile hizmetinin önemine vurgu yaptı.

Gönül Elçileri ProjesiYLE KORUCU AİLE SAYISI ARTTI

Emine Erdoğan, 12 sene önce başlatılan devlet koruması altındaki çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan Gönül Elçileri Projesi'nin temelini oluşturduğunu belirterek, bu projenin gün geçtikçe güçlendiğini ifade etti. Yapılan çalışmalar neticesinde koruyucu aile sayısının arttığını aktardı.

Koruyucu Aile Sisteminin Güçlenmesi

Emine Erdoğan, koruma altındaki çocukların bakım şartlarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, aile ortamının çocuklar için en huzurlu ve güvenli yer olduğunu belirtti. Koruyucu aile sistemini güçlendirerek, çocukların daha sağlıklı bir ortamda yetişmelerini sağladıklarını ifade etti.

Erdoğan, koruyucu aile sayısının her geçen sene yaklaşık %12 arttığını belirterek, özel gereksinimleri olan çocuklara da değindi. Koruyucu ailelerin önemine vurgu yaparak, bu ailelerin çocuklar için umut olduğunu dile getirdi.

Emine Erdoğan, aile kurumunun güçlü yarınların teminatı olduğunu belirterek, sevgi ve şefkat merkezli ailelerin daha yaşanabilir bir gelecek inşa edebileceğini ifade etti. Aile kurumunun korunması gerektiğine vurgu yaparak, küresel çapta aile ve çocuk haklarını savunmanın önemine dikkat çekti.

Gazze'deki İnsanlık Dramı

Emine Erdoğan, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'deki çocukların yaşadığı dramı hatırlatarak, dünya genelindeki çocukların karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Gazze'deki çocukların yaşadığı acıları dile getirerek, uluslararası arenada bu konuya dikkat çekilmesi gerektiğini belirtti.

Gönül Elçileri Projesi'nin Küreselleşmesi

Emine Erdoğan, Türkiye'de başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin küresel boyuta taşınmasının önemine değinerek, farklı ülkelerde benzer uygulamaların hayata geçirilmesini umut ettiğini belirtti. Projelerin diğer ülkelere ilham kaynağı olmasını temenni etti.

Emine Erdoğan, Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara da değinerek, uluslararası toplumun bu konuya duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT'ten PKK/KCK'nın İsveç yapılanmasına darbe!

MİT'ten PKK/KCK'nın İsveç yapılanmasına darbe!