Erzurum’da korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen bir sürücüye ağır para cezası kesildi. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, usulsüz yolcu taşıdığı belirlenen araç trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Trafik Ekiplerinden Sıkı Denetim
Kent genelinde trafik güvenliğini sağlamak ve yasa dışı taşımacılığı önlemek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, 25 AEG 504 plakalı otomobil şüpheli hareketleri nedeniyle durduruldu. Yapılan incelemelerde sürücü N.N’nin, yetkili ve kayıtlı olmadan yolcu taşımacılığı yaptığı tespit edildi.
46 Bin Liranın Üzerinde Ceza Kesildi
Korsan taşımacılık yaptığı belirlenen sürücüye, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde 46 bin 392 lira idari para cezası kesildi. Trafik ekipleri, yolcuların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için denetimlerin sıkı şekilde devam edeceğini vurguladı.
Araç 60 Gün Trafikten Men Edildi
Ceza işleminin ardından, korsan taşımacılıkta kullanılan araç 60 gün süreyle trafikten men edildi. Otomobil, çekici yardımıyla otoparka çekilerek teslim alınıncaya kadar burada bekletilecek.
Yetkililer, vatandaşlara korsan taşımacılık konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ve yalnızca resmi, yetkili taşımacılardan hizmet almalarını önerdi. Erzurum’da benzer denetimlerin süreceği belirtilirken, korsan taşımacılığa karşı sıkı tedbirlerin devam edeceği ifade edildi.