Türkgün Gündem Eşini katledip gölete attı! "Bıçak kırılınca tornavida aldım"

Eşini katledip gölete attı! "Bıçak kırılınca tornavida aldım"

Sakarya'da müzisyen İskender Kodalak, eşi Simge'yi boğazını keserek öldürdü. Kodalak, olay sonrası teslim oldu ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmak üzere tutuklandı.

KAYNAK: İHA-AA

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 30 Aralık 2024 tarihinde yaşanan olayda, müzisyen İskender Kodalak (42), iki çocuk annesi eşi Simge Kodalak’ı boğazını keserek öldürdü. Eşinin cansız bedenini Müezzinler Göleti yol kenarına bırakan Kodalak, daha sonra Kocaali Emniyet Amirliği’ne giderek teslim oldu. Gözaltına alınan Kodalak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebiyle Dava Açıldı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede İskender Kodalak hakkında “kasten öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Dava, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı.

İlk Duruşmada Çelişkili İfade

Dün görülen ilk duruşmada sanık İskender Kodalak salonda hazır bulundu. Duruşmada dinlenen 6 tanıktan 3’ü ifade verdi. Sanık avukatları, Kodalak’ın psikolojik sorunları olduğunu ileri sürdü.

Savunmasında olayın kıskançlık nedeniyle yaşandığını belirten Kodalak, "Eşimle son zamanlarda bazı sorunlar yaşıyorduk. Gözümle bir şey görmedim ama kendisinden şüphelendim," dedi. Olay günü yaşananları anlatan Kodalak, "Evde tartışınca dışarı çıktık. Tartışma devam etti. Bıçak kırılınca tornavidayı aldım. Kendimi kaybettim," sözleriyle yaşananlara açıklık getirmeye çalıştı.

Sakarya Kadın Platformu: “Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet İstiyoruz”

Duruşma öncesinde Sakarya Adliyesi önünde toplanan Sakarya Kadın Platformu, Simge Kodalak’ın ailesiyle birlikte basın açıklaması yaptı. Platformun dönem sözcüsü Müyesser Metin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İki gün önce Şelale için buradaydık, bugün Simge için buradayız. Bir kadın daha erkek şiddetiyle aramızdan alındı. Bu cinayetlerin faili erkek adalet sistemi değil, kadına yönelik şiddeti görmezden gelen yaklaşımlardır. Gerçek adaletin sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *