04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Eski sürücü belgeleri 31 Aralık 2024’ten sonra geçerliliğini yitirecek

Eski sürücü belgeleri 31 Aralık 2024’ten sonra geçerliliğini yitirecek

Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, eski tip ehliyetlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi gerektiği, son günlerde yaşanacak yoğunluğa karşı da uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski sürücü belgeleri 31 Aralık 2024’ten sonra geçerliliğini yitirecek
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, ehliyet değiştirme süresinin sona ermesine yaklaşırken sürücülere uyarılarda bulundu. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetle değiştirmesi gereken sürücülerin 31 Aralık 2024 tarihini beklememeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Eski Tip Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi

1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi gerektiği belirtildi. Sürücülerden sürücü sağlık raporu, son 6 ayda çekilmiş biyometrik fotoğraf ve 15 lira yenileme ücreti isteneceği ifade edildi. Bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz hale geleceği ve belirtilen ücretlerin tam olarak yatırılması gerekeceği duyuruldu.

Kimlik Kartı Başvurusu Kolaylığı

Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, nüfus cüzdanı kullananlara seslenerek kimlik kartı sahibi olmanın kolaylığına dikkat çekti. 130 lira kimlik kartı başvuru ücretinin vergi dairesi müdürlüklerine, PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara veya dijital platformlara yatırılabileceği belirtildi. Yeni kimlik kartı almak isteyenlerin son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ve randevu alarak nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Fidan, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü kutladı

Bakan Fidan, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü kutladı