21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası Türkiye'den ilk açıklama!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası Türkiye'den ilk açıklama!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünü istihbarat kaynaklarının doğruladığını açıkladı. Terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası Türkiye'den ilk açıklama!
KAYNAK: Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünün istihbarat kaynakları tarafından doğrulandığını duyurdu. Fidan, bu ölüm haberinin terörle mücadelede rehavete neden olmayacağını belirtti.

Hakan fidan

Terörle Mücadele Devam Edecek

Hakan Fidan, terörist başı Gülen’in ölümüyle ilgili, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı sürecektir" dedi. Fidan, FETÖ’nün toplum için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

“Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi, bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir. Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış; bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine milletlerine değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır.”

fetullah gülen

İhanet Yolundan Dönme Çağrısı

Fidan, örgüt mensuplarına çağrıda bulunarak, "Bu ölüm vesilesiyle artık yanlış yoldan dönmeyi bilsinler. Bu yolun sonu iyi bir son değil" dedi.

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerine ve milletlerinin aleyhine karşı çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil, bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

BAKAN TUNÇ: FETÖ'nün tüm unsurlarıyla savaşmaya devam edeceğiz

Öte yandan Gülen'in ölümünün ardından bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, FETÖ elebaşı Gülen’in ölümünün terörle mücadeleyi akamete uğratmayacağını belirtti. Tunç, "Mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek, FETÖ'nün tüm unsurlarıyla savaşmaya devam edeceğiz. Yargı süreçleri de aynı kararlılıkla sürdürülecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç'un açıklaması şu şekilde;

"FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir.

Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.

FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak'ta karı koca evlerinde ölü bulundu

Zonguldak'ta karı koca evlerinde ölü bulundu