Türkgün Gündem Güler: Müttefiklerimizin ihracat kısıtlamaları asla kabul edilebilir değil

Güler: Müttefiklerimizin ihracat kısıtlamaları asla kabul edilebilir değil

Milli Savunma Bakanı Güler, Türkiye'nin NATO'ya en fazla katkı sağlayan ülkeler arasında yer aldığını vurgulayarak, "Müttefiklerimiz tarafından ihracat kısıtlamalarına maruz bırakılmamız asla kabul edilebilir değildir" dedi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güle NATO’daki Savunma Bakanları sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.

Güler, "İkili görüşmelerimizde, NATO’nun "Açık Kapı Politikası"nı desteklediğimizi ve İsveç’in de Üçlü Muhtıra’da kayıtlı taahhütlerini somut şekilde yerine getirmesi hâlinde Finlandiya gibi NATO üyesi olabileceğini Müttefiklerimize beyan ettik." dedi.

Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki hassasiyetlerini her ortamda olduğu gibi burada da dile getirdiklerini belirten Güler, gerek oturumlarda gerekse ikili görüşmelerde terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle ayrım gözetmeksizin mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdiklerini söyledi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ"

Güler, "PKK/YPG/PYD, FETÖ, DEAŞ, El-Kaide ve diğer tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmekte kararlı olduğumuzu vurguladık. Bu hususta tüm Müttefiklerimizden tam destek beklediğimizi belirttik." diye konuştu.

"İHRACAT KISITLAMALARINA MARUZ BIRAKILMAMIZ ASLA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR"

Türkiye'nin NATO'ya en fazla katkı sunan ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

"Buna rağmen, Müttefiklerimiz tarafından ihracat kısıtlamalarına maruz bırakılmamız asla kabul edilebilir değildir. Bu kısıtlamalar sadece ülkemizin güvenliğini değil, aynı zamanda NATO’nun Müttefikler için belirlediği yetenek hedeflerinin karşılanmasını; dolayısıyla NATO’nun güvenliğini de olumsuz etkilemektedir."

"TAHIL SEVKİYATININ, GÜVENLİ VE PLANLI ŞEKİLDE DEVAM ETMESİNİN ÖNEMİNİ VURGULADIK"

Karadeniz Tahıl Girişimi kapsamında, yaklaşık 32 milyon ton Ukrayna tahılının bine yakın gemi ile dünya pazarlarına ulaştığı bilgisini müttefiklerle paylaştıklarını ifade eden Güler, tahıl sevkiyatının hızlı, güvenli ve planlı bir şekilde devam etmesinin önemini vurguladıklarını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Galatasaray, 5. yıldız coşkusunu RAMS Park’ta taraftarıyla kutladı

Galatasaray, 5. yıldız coşkusunu RAMS Park’ta taraftarıyla kutladı

Süper Lig ve Türkiye Kupası’nı kazanarak sezonu çifte kupayla tamamlayan Galatasaray, RAMS Park'ta oynanan Başakşehir maçının ardından şampiyonluk coşkusunu taraftarıyla kutladı. Gökyüzünü süsleyen dron gösterileri, sahadaki renkli anlar ve duygusal vedalar geceye damga vurdu.

KAYNAK: İHA-AA

Süper Lig’in 38. haftasında sahasında Başakşehir’i 2-0 mağlup eden Galatasaray, 25. şampiyonluğunu ve 5. yıldızını kutladığı sezonu RAMS Park’ta büyük bir şölenle noktaladı. Kutlamalar sırasında hem eğlenceli hem de duygusal anlar yaşandı.

Stadyumda büyük sahne kuruldu

Başakşehir maçının ardından sahanın ortasına dev bir platform kuruldu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve oyuncular tek tek anons edilerek sahneye davet edildi. Futbolcular, sahneye kendi seçtikleri şarkılar eşliğinde çıktı.

Renkli anlar: Mertens’ten kupa içinde Ciro, Barış Alper’den horon

  • Dries Mertens, eşi Kat Kerkhofs ve oğlu Ciro ile birlikte sahneye çıktı. Ciro’nun kupanın içine oturtulması tribünlerde neşeli anlara neden oldu.
  • Barış Alper Yılmaz, sahneye horon oynayarak geldi. Ona Mertens, Kerem Demirbay, Yusuf Demir ve Ahmed Kutucu da eşlik etti.

Duygusal anlar: Muslera’dan Türkçe veda

Galatasaray’daki 14 sezonunun ardından veda eden Fernando Muslera, eşi, çocukları ve babasıyla sahneye geldi. İlk sezondan kalma 25 numaralı formayı giyen Uruguaylı kaleci, Türkçe yaptığı konuşmayla gözleri doldurdu:
"Her şey için çok teşekkürler. Sizi seviyorum."
Takım arkadaşları tarafından havaya atılan Muslera, alkışlarla uğurlandı.

Sahnede Osimhen ve Icardi şov

  • Victor Osimhen, ailesiyle birlikte “Yarim Yarim” şarkısıyla sahneye çıktı. Taraftarlar, "Osimhen'i istiyor" tezahüratlarıyla oyuncuya sevgi gösterisinde bulundu.
  • Mauro Icardi, Simge’nin “Aşkın Olayım” şarkısıyla sahne aldı. Sahneye sevgilisiyle çıkan Icardi’ye tribünler büyük ilgi gösterdi.

Dron gösterisi ve MC Livinho konseri geceye damga vurdu

Kutlamalarda Galatasaray logosu, 5 yıldız ve kulüp sembollerini içeren büyük bir dron gösterisi düzenlendi. Gökyüzünde yapılan görseller, taraftarlardan tam not aldı.
Gecenin sonunda, futbolcuların sık sık söylediği “Pode Sentar” şarkısının sahibi MC Livinho sahne aldı ve mini konser verdi.

Kupalar havaya kaldırıldı

Kutlamaların finalinde, Fernando Muslera kaptanlığında futbolcular iki kupayı birlikte kaldırdı. Galatasaraylı oyuncular, RAMS Park’taki on binlerce taraftarla birlikte sezonu coşkulu bir şekilde noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *