Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Gümüşhane'nin Köse ilçesinde halk doğalgaza kavuşuyor!

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde halk doğalgaza kavuşuyor!

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde beklenen doğalgaz hayali sonunda gerçekleşiyor. İlk kazmanın vurulduğu ilçede, doğalgaz 2024 kışında evlere ulaşacak. Bu sayede ısınma sorununun çözülmesi ve hava kirliliğinin azalması bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gümüşhane'nin Köse ilçesinde halk doğalgaza kavuşuyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde uzun süredir beklenen doğalgaz hayali gerçek oluyor. 1600 metre rakımlı ilçede kış aylarında ısınma sorunu ve hava kirliliği yaratan kömür kullanımına son verecek doğalgaz çalışmaları başladı. Ayrıca, Gümüşhane  il merkezi ile Köse ilçesini birbirine bağlayan ve kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan Köse Dağı’na tünel yapılması için proje aşamasına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen talep sonucunda projenin hızlandırıldığını ve yakın zamanda ihaleye çıkacağını müjdeledi. Tünel, Köse Dağı'nın zorlu kış şartlarında güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak ve havalimanına ulaşım süresini de kısaltacak.

Her yıl yaklaşık 100 ailenin doğalgaz olmadığı için büyükşehirlere göç ettiği Köse İlçesinde görevli memurlar da doğalgaz bulunan 26 km uzaklıktaki Kelkit ilçesinden ev tutarak, Köse'nin ekonomisine olumsuz etki yapıyordu. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler'in girişimleri sonucunda ilçeye doğalgaz gelmesi için çalışmalar başladı. İlk kazmanın vurulduğu ilçede, doğalgaz 2024 kışında evlere ulaşacak. Bu sayede ısınma sorununun çözülmesi ve hava kirliliğinin azalması bekleniyor.

Doğalgaz gelişmesini ilçenin tarihi açısından bir dönüm noktası olarak nitelendiren Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, yaptığı açıklamada, "İlçemizde doğalgaz çalışması başladı. İlçemizin gelişmesi anlamında büyük önem taşıyan bu icraatımızı milat olarak tarihe not düşüyoruz. Köse Dağı Tünelimiz proje aşamasına gelmiştir; tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Hükümet Konağımızın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ilçemize destek olduğu projeler için ilçe halkım adına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

DOĞALGAZIN YANI SIRA TÜNEL MÜJDESİ

Gümüşhane'de il merkezi ile Köse ilçesini birbirine bağlayan ve kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan Köse Dağı'na tünel yapılması için bölge halkı uzun yıllardır tek yürek olmuştu.

Köse-Gümüşhane il merkezi bağlantısını sağlayacak ve 2026 yılında açılması planlanan Gümüşhane-Bayburt Havalimanına da ulaşımı kolaylaştıracak tünel projesindeki gelişmeler bölge halkını sevindirdi. 

Belediye Başkanı Kesler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen talep sonucunda projenin hızlandırıldığını ve yakın zamanda ihaleye çıkacağını müjdeledi. Tünel, Köse Dağı'nın zorlu kış şartlarında güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak ve ulaşım süresini de kısaltacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bolat, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi

Bakan Bolat, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi