Türkgün Gündem Hafta sonu hava nasıl olacak? Kırkikindi yağmurları başlıyor

Hafta sonu hava nasıl olacak? Kırkikindi yağmurları başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmini raporunu yayımladı. Cumartesi sıcaklık 3-4 derece düşüyor. Anadolu'da ise kırkikindi yağmurları görülecek.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hava tahmini raporunu açıkladı.

İstanbul biraz bulutlu, karayel serin esiyor. Kentte sıcaklık 19 derece.

Ankara'da gök gürültülü sağanak geçişi olacak, sıcaklık 20 derece.

İzmir güneşli, karayel akşamları biraz üşütecek. İlde sıcaklık ise 25 derece.

İç Anadolu'da kırkikindi yağmurları başlıyor. Daha çok Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Sivas boyunca etkili olacak ve öğle-akşamüzeri arasında görülecek.

Eskişehir 21, Konya 25, Sivas 19, Kayseri 20 derece.

EGE

Ege Bölgesi'nde rüzgar yön değiştiriyor, karayelden daha serin esecek.

Bölge geneli az bulutlu.

Manisa 26, Denizli 28, Muğla 21, Afyonkarahisar 22 derece.

Akdeniz’de lodos cumartesi günü sert ve bunaltıcı esecek. Bölge güneşli.

Adana 29, Hatay 28, Kahramanmaraş 26 derece.

KARADENİZ

Karadeniz'de Bolu, Kastamonu, Tokat, Bayburt, Samsun Trabzon boyunca sağanak geçişi olacak.

Bolu 22, Zonguldak 18, Samsun 16, Trabzon 18 derece.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu ganelinde de cumartesi bazı saatlerde sağanak yağış var.

Erzurum 15 derece. Malatya yerel yağmurlu 25 derece.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu ise açık.

Diyarbakır 25, Gaziantep 27 derece.

KIRKİKİNDİ YAĞIŞLARI NEDİR?

Kırkikindi yağışları olarak bilinen mevsim yağmurları, bahar ve yaz aylarının gelişiyle birlikte yeniden gündeme geldi.

Genelde ikindi vakti başladığı ve 40 gün yağdığına inanıldığı için kırk gün, ikindi vakti yağan yağışlar anlamında olduğu için de kırkikindi yağışları denmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Yeni yaptırım yolda! Kredi kartıyla sigara satışına sıkı denetim

Yeni yaptırım yolda! Kredi kartıyla sigara satışına sıkı denetim

Ticaret Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla sigara satışlarında ilave ücret veya komisyon talep eden işyerlerine yönelik yeni yaptırımlar için harekete geçti.

KAYNAK: Haber Mekezi

Sigara alımlarında kredi kartı kullanımına ek ücret talep eden iş yerlerine yönelik Ticaret Bakanlığı ve BDDK harekete geçti. Uygulama mevzuata aykırı sayılacak.

4 TL'YE VARAN EK ÜCRET

Son dönemde bazı marketlerde sigara alımında “kartla ödeme komisyonu” adı altında 4 TL’ye varan ek ücret talep edildiği, kimi işletmelerin müşterileri başka ürünleri de satın almaya yönlendirdiği şikayetleri artış göstermişti.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca, üye işyerleri kart hamillerinden kart kullanımı nedeniyle herhangi bir komisyon veya ek ücret talep edemez. Bu düzenleme, kartlı ödeme sisteminin şeffaf ve tüketici lehine işlemesini sağlamayı hedefliyor.

Ticaret Bakanlığı ve BDDK tarafından yapılan açıklamada, bu kurala uymayan iş yerlerinin bankalarla olan üye iş yeri sözleşmelerinin feshedileceği ve gerekirse işletmeler hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *