19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki büyük deprem!

Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki büyük deprem!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da iki büyük sarsıntı daha yaşandı. Saat 20.04'te Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 20.07'de ise Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kentte bazı binaların yıkıldığı söylenirken, bölgede çok sayıda artçı sarsıntı yaşanıyor. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki büyük deprem!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay'da büyük hasara neden oldu. Şehirde binlerce bina yıkılırken, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

HATAY 6.4 İLE SALLANDI
Depremin şokunu atlatamayan Hatay bir kez daha sallandı. Afad, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 16.74 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_9345_m

HATAY BEŞİK GİBİ SALLANIYOR
6.4'lük büyük depremden 3 dakika sonra 20.07'de Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Şehirde bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_9112_m

CAN KAYBI 6'YA YÜKSELDİ, 294 YARALI VAR

Hatay merkezli depremde şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği, 18'i ağır 294 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır yaralı 18 kişinin hava ve kara yoluyla Adana ve Dörtyol’a nakillerinin yapıldığını aktardı.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_6098_m

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR
6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı yaşanıyor. Samandağ ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_5471_m

VATANDAŞLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI
İki büyük depremin etkisinden kurtulamayan Hatay'da vatandaşlar büyük korku yaşadı. Depremin çok şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, hızla kaldıkları yerden çıktı.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_4956_m

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ
Depremin etkisiyle Hatay'da enkaz bölgesinde toz bulutu oluştu ve ambulans sesleri duyuldu. Deprem, Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa gibi çevre illerde de hissedildi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_4668_m

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Depremlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Twitter hesabından açıklama yaptı. Savaş, "Bu akşam yaşadığımız depremin ardından tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahadayız." ifadelerini kullandı.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_4492_m

"HASARLI BİNALARIN YAKININDA BULUNMAYALIM"
Savaş, "Değerli Hemşehrilerim, depremler devam ediyor. Sizlerin canı ve sağlığı her şeyden daha önemli. Lütfen risk alarak hasarlı binalara eşya taşıma gibi nedenlerle dahi girmeyelim ve hasarlı binaların yakınında bulunmayalım." dedi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_4016_m

"DEPREM NEDENİYLE BAZI İHBARLAR ALDIK"
Hatay Valisi Rahmi Doğan da açıklama yaptı. Vali Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_3666_m

DEPREM ÇOK SAYIDA ÜLKEDE HİSSEDİLDİ
6.4 büyüklüğündeki deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_1021_m

AMBULANS SESLERİ DUYULDU
15 gündür deprem fırtınasının yaşandığı bölgede son sarsıntılardan sonra ekipleri, sahada inceleme başlattı. Devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyuldu. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

"İHBARLARA HIZLA MÜDAHALE EDİLMEKTEDİR"
Depremlerin ardından Afad, Twitter hesabından bölgedeki vatandaşlara uyarılarda bulundu. Açıklamada, "Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki #depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

"HASTANELERİMİZE GETİRİLEN 8 YARALIMIZ VAR"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, "Aynı depremin artçıları devam ediyor. En son aldığım bilgi 20 civarındaydı. Devam edeceğe benziyor. Bakanlarımız sahadalar. Hatta Cumhurbaşkanımız sahadaydı. İlk etapta sahada hasar olup olmadığı alakalı ilk çalışmalar yapıldı. 28 ihbar mevcut bizde. Her bir ihbarı tek tek değerlendiriyoruz. Hastanelerimize getirilen 8 yaralımız var." dedi.

TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI
Oktay, şunları söyledi: "Her bir ihbarı değerlendirdikten sonra gelişmeleri kamuoyuna, milletimize durumu açıklayacağız. Kandilli'nin su yükselmesi ile tsunami ile ilgili uyarısı olmuştu. Kendileriyle görüştük, tamamen standart bir uygulama olduklarını belirttiler. Şu anda belli riskli olmadığını gördükleri için bu uyarıyı kaldırmıştır. AFAD da kaldırdı veya kaldırmak üzere.

"KARAÇAY BARAJI İLE İLGİLİ RİSK YOK"
Karaçay Barajı ile bir söylenti yayıldı. Check ettik ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız, şu an itibariyle teyit edilen herhangi bir risk olmadığını görmüş bulunuyoruz.

"VATANDAŞLARIN HASARLI BİNALARA GİRMEMELERİNİ RİCA EDİYORUZ"
Bir kez daha vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bu vesile ile hasarlı binalara girmemelerini özellikle gerek eşya almak veya herhangi bir şeyi kontrol etmek için hasarlı binalarına girmemeleri hususunda özellikle rica ediyoruz, lütfen girmeyin. Kendi sağlığınızı, sevenlerinizi, eşlerinizi, çocuklarınızı, babalarınızı, annelerinizi, milletimizi düşünün.

"PANİK YAPACAĞIMIZ BİR DURUM YOK"
Şu an itibariyle görüşmeler bundan ibaret. Panik yapacağımız bir durum yok. Yeteri kadar ekipmanımız, arama kurtarma elemanlarımız, iş makinalarımız sahada. Herhangi bir sorun olursa güvenlik görevlilerimize veya AFAD'a bildirilirse hemen yardımcı olunacaktır."

3 KATLI BOŞ BİNA ÇÖKTÜ
İskenderun'da Şehit Polis Abdullah Sinan Şirinoğlu Caddesi'nde bulunan 3 katlı boş bina deprem nedeniyle çöktü. Önceki depremde ağır hasar görmesi nedeniyle boşaltılan binanın kiracısı Suriye uyruklu Mahmut Alcar, ailesinin Suriye'ye gittiğini, bu sabah da eşya almak için eve girdiğini söyledi.

"İSKENDERUN DA ANTAKYA DA BİTTİ"
Evini tahliye ettiğini ancak eşyalarını henüz alamadıklarını dile getiren İsmail Turan da berber dükkanında kaldıklarını aktardı. Bugünkü depremde yan binanın evlerinin üzerine yattığını kaydeden Turan, "Köye gideceğim şimdi. Bu mahallede doğduk ama İskenderun da Antakya da bitti." dedi.

son-dakika-hatay-da-6-4-ve-5-8-buyuklugunde-iki-15648326_1856_m

İSKENDERUN VE ANTAKYA'DA HASTANE BOŞALTILDI
Depremlerin ardından İskenderun Devlet Hastanesi tahliye edildi. Antakya'da deprem sırasında Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde büyük panik yaşandı. Durumu iyi olan hastalar, personelin yönlendirmesiyle hastane bahçesine çıkartılırken, yoğun ve yataklı hastalar ise refakatçileri ve hastane çalışanlarının yardımıyla binadan çıkartıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar daha sonra ambulanslarla sahra hastanelerine taşındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Hatay Havalimanı tepkisi: Bunlarda yalan diz boyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Hatay Havalimanı tepkisi: Bunlarda yalan diz boyu