Türkgün Gündem Hayatını kaybeden eski Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu için tören

Hayatını kaybeden eski Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu için tören

Ankara’da vefat eden eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu için memleketi Kayseri’de tören düzenlendi. Çakmakoğlu, cuma namazının ardından toprağa verilecek.

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Ankara’da vefat eden eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu (93), son yolculuğu için memleketi Kayseri’ye getirildi. Çakmakoğlu için Kayseri Valiliği'nde resmi bir tören düzenlendi.

Kayseri Valiliği'ndeki törene; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları ve Çakmakoğlu’nun yakınları katıldı. Çakmakoğlu’nun biyografisinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

Çakmakoğlu’nun cenazesi, cuma namazının ardından İncesu ilçesinde toprağa verilecek.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi ömer gürbüz 7 ay önce
millisavunma eski bakanimiz sayin SEBAHATTIN CAKMAKOGLU,dava adami MHP ülkücü milliyetci agabeyimize allah rahmet etsin
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Ekonomi Yumurta ihracatında muafiyetler getiren karar yürürlükte

Yumurta ihracatında muafiyetler getiren karar yürürlükte

Türk Silahlı Kuvvetleri, dış temsilcilikler ve insani yardım amacıyla yapılan yumurta ihracatları, fiyat istikrar fonu kesintisinden muaf tutulacak. Bu karar, 2024'teki kuş gribi salgınının üretim üzerindeki etkileri ve artan iç talep göz önünde bulundurularak alındı.

KAYNAK: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri, dış temsilcilikler ve insani yardım amaçlı ihracatlar kapsamında gerçekleştirilecek tüm yumurta ihracatları, kilogram başına 1,5 dolar olarak uygulanan destekleme ve fiyat istikrar fonu kesintisinden muaf olacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2024'ün son çeyreğinde yaşanan kuş gribi salgınının yumurta üretimini önemli ölçüde azalttığı, artan iç talebin, fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğu vurgulandı.

Vatandaşın uygun fiyatla yumurtaya erişimini sürdürülebilir kılmak amacıyla, 25 Şubat'ta sofralık yumurta ihracatına kilogram başına 0,5 dolarlık destekleme ve fiyat istikrar fonu uygulanmaya başlandığı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ancak iç piyasada fiyat artışlarının devam etmesi üzerine bu kesinti, 25 Mart'ta 1,5 dolara yükseltildi. Diğer yandan, arzın yeniden artmaya başlaması, yeni sürülerden elde edilen 53 gram altı 'small' yumurtalara yönelik iç talebin zayıf kalması ve organik yumurta ihracatının tekrar başlatılmasına yönelik sektör talepleri, Bakanlık tarafından değerlendirmeye alınarak, bu doğrultuda, ilgili karar çerçevesinde, ⁠Türk Silahlı Kuvvetleri, dış temsilcilikler ve insani yardım amaçlı ihracatlar kapsamında gerçekleştirilecek tüm yumurta ihracatının fon kesintisinden muaf tutulabileceği değerlendirilmiş ve gerekli düzenleme yapılmıştır."

Açıklamada, Bakanlık olarak gelecek dönemde de ilgili kurumlarla işbirliği içinde, gıda arz ve güvenliğini sağlamak, fiyat istikrarını korumak ve spekülatif hareketlerin önüne geçmek amacıyla tüm politika araçlarının kararlılıkla uygulanmaya devam edileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *