Türkgün Gündem İçişleri Bakan Yardımcısı Sağlam, Bitlis'teki hayvan barınağını inceledi

İçişleri Bakan Yardımcısı Sağlam, Bitlis'teki hayvan barınağını inceledi

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Bitlis'in Güroymak ilçesinde hayvan barınağı incelemeleri yaptı. Sağlam, sahipsiz hayvanların vatandaşlara eziyet etmesini engelleyeceklerini ve Türkiye genelinde gerekli önlemleri alacaklarını vurguladı. Yeni barınakların bir ay içinde tamamlanacağı belirtildi.

KAYNAK: AA

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, "Hem vatandaşlarımızın eziyet görmesini engelleyeceğiz hem de hayvanlarımızın güvenli bir ortamda doğal şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli önlemleri alacağız." dedi.

Muş'taki temaslarının ardından Bitlis'in Güroymak ilçesine geçen Sağlam, belediyenin yaptığı hayvan barınağını inceledi.

Daha sonra, İl Özel İdaresince Katı Atık Tesisi'nin yanında yapımına yeni başlanan barınak alanında incelemelerde bulunan Sağlam, proje hakkında Vali Ahmet Karakaya ve kurum amirlerinden bilgi aldı.

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada sahipsiz hayvanların vatandaşlara eziyet etmesine artık müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bununla ilgili Türkiye genelinde çalışma başlattıklarını belirten Sağlam, "Bitlis'te barınak için alan tespiti yapılmış, tahsis işlemleri devam ediyor. Bir ay içinde artık hayvanları alabilecek. Burası hayvanların barınabileceği bir alan haline gelecek. Şehir merkezinde de barınaklarımız var. Bir yandan kısırlaştırma işlemleri yapılacak bir yandan da hayvanlar, doğal ve hijyen bir ortamda güvenli ve sağlıklı şekilde yaşamalarını devam ettirecek." dedi.

Yeni barınakta inşaat çalışmalarının bir ayda tamamlanacağını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"Hem vatandaşlarımızın eziyet görmesini engelleyeceğiz hem de hayvanlarımızın güvenli bir ortamda doğal şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli önlemleri alacağız. Bu amaçla buradayız. Gördüğüm kadarıyla valimiz işi ciddiye almış ve ciddi bir çalışmanın içerisine girmiş. Valimize ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir ay içinde bu barınak tamamlanacak. 3 ay içinde de hayvan sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız."

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yıl dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu'na gül takdim eden Sağlam, valilikte düzenlenen Hayvanların Rehabilitasyonu Toplantısı'na katıldı.

Sağlam'a İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Güroymak Belediye Başkanı Eşref Mutlu, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ile Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Çolak eşlik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Rümeysa Öztürk özgürlüğüne kavuştu! Massachusetts eyaletine geri döndü

Rümeysa Öztürk özgürlüğüne kavuştu! Massachusetts eyaletine geri döndü

Rümeysa Öztürk, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan altı hafta sonra serbest kalıp Massachusetts'e döndü. Karşılamasında Türkiye'nin Boston Başkonsolosu da yer aldı. ABD'de vizesi iptal edilse de yargı kararı ile sınır dışı edilmesi engellendi.

KAYNAK: AA

Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 6 haftadır gözaltında tutulmasının ardından serbest kalan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, eğitim gördüğü Massachusetts eyaletine döndü.

Kefaletle serbest bırakıldığı gün avukatlarıyla geceyi Louisiana'da geçiren Öztürk, ilk uçakla Boston'daki Logan Airport isimli havalimanına indi.

Yanında Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) üyesi avukatı Mafsa Khanbabai ile havalimanına giriş yapan Öztürk'ü karşılayanlar arasında, Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Halime Didem Buner ve Eğitim Ataşesi İbrahim Sığın da vardı.

Başkonsolos Buner, giriş salonunda ayaküstü sohbet ettiği Öztürk'e Türkiye adına geçmiş olsun dileklerini iletti.

AA muhabirine konuşan Türk öğrenci, iyi olduğunu ve bu süreçte destek veren herkese çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

Ayrıca, Massachusetts'teki bazı Amerikalı yerel yöneticiler, sivil toplum temsilcileri ve bazı Türk vatandaşları da Öztürk'ü karşılayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öztürk, polislerin koruması eşliğinde, avukatı ve yakın arkadaşlarıyla havalimanı içinde kendisi için önceden hazırlanan bir dinlenme odasına alındı.

Öztürk'ün gözaltına alınması

Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesinde doktora eğitimi alan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk, 25 Mart akşamı arkadaşlarıyla iftar yapmaya giderken yüzleri maskeli altı Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlisi tarafından gözaltına alınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptal edildiğini ve kendisinin sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

Rubio, "Hamas destekçisi" ve "deliler" (İsrail karşıtı) olarak tanımladığı 300'den fazla yabancı öğrencinin vizesinin iptal edildiğini belirtmişti.

ABD'li federal yargıç Denise Casper, ICE görevlilerince gözaltına alınan Türk öğrenci Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı vermişti.

Rümeysa Öztürk'ün doktora eğitimi aldığı Tufts Üniversitesi de öğrencilerinin serbest bırakılmasını talep ederken, Rektör Sunil Kumar mahkemeye yaptığı açıklamada, Öztürk'ün tutuklanmasının "okulun uluslararası topluluğunu felç ettiğini" ve artık okulun güvenliği konusunda endişe duyduklarını kaydetmişti.

ABD Vermont Federal Bölge Yargıcı William Sessions, Öztürk'ün kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *