20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İdlib şehidi son yolculuğuna uğurlandı

İdlib şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin İdlib kentinde, tanka yapılan roketatarlı saldırıda yaralanıp 43 gün hastanede tedavi gördükten sonra dün şehit olan Sözleşmeli Er İsmail Anayurt (25), memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İdlib şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Dursun ve Tesmiye Anayurt çiftinin 4 çocuğundan biri olan Tankçı Sözleşmeli Er İsmail Anayurt (25), 26 Nisan'da Suriye'nin İdlib kentinde teröristlerce tanka yapılan roketatarlı saldırıda yaralandı. Bekar olan yaralı asker Anayurt, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

43 GÜN SONRA ŞEHİT OLDU

DHA'da yer alan habere göre 43 gündür tedavisi süren yaralı asker, dün doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit oldu. Şehidin annesi Tesmiye ve babası Dursun Anayurt, acı haberi hastanede aldı. Dün akşam saatlerinde uçakla Tokat'a getirilen Şehit Anayurt'un cenazesi Erbaa ilçesine götürüldü.

"AĞLAMAYACAĞIM, DİK DURACAĞIM OĞLUM"

Şehit Anayurt'un cenazesi, Erbaa Devlet Hastanesi morgundan alınarak helallik için baba ocağına götürüldü. Şehidin yakınları burada büyük üzüntü yaşadı. Anne Tesmiye Anayurt, "Ağlamayacağım, dik duracağım oğlum" derken ağabeyi Sezgin Anayurt ise ellerini havaya kaldırarak "Kimse ağlamayacak" diye bağırdı. Baba ocağında helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Erbaa Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak törenin yapılacağı Fevzi Çakmak İlkokulu bahçesine getirildi.

TÖRENE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Tören alanının girişinde vatandaşlara maske dağıtıldı. Baba Dursun Anayurt oğlunun tabutuna sarılarak "Babam" diyerek gözyaşı döktü. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun kıldırdığı cenaze namazına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Tokat Valisi Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve Yusuf Beyazıt, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

NAAŞINA SARILIP AĞLADILAR

Namaz sonrası anne ve babası ile kardeşleri Seçkin ve Sezgin Anayurt şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Anayurt daha sonra ilçe şehitliğinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Albayrak'tan müjde: 400 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sağlanacak

Albayrak'tan müjde: 400 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sağlanacak