Türkgün Gündem İletişim Başkanlığı paylaştı: İşte 14-15 Nisan Dezenformasyon Bülteni

İletişim Başkanlığı paylaştı: İşte 14-15 Nisan Dezenformasyon Bülteni

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince, 14-15 Nisan'ı kapsayan Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarındaki "14 Mayıs 2023 seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarının sayısıyla ilgili manipülasyonların", "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim pusulasındaki fotoğrafında Cumhurbaşkanlığı Forsu bulunduğunun" ve "seçimin yaklaşmasıyla Göç İdaresi Başkanlığının vatandaşlık başvurularını çok hızlı sonuçlandırdığı ve bunun yalanlanmadığı" iddialarının gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Bazı basın yayın organlarında, "14 Mayıs seçimlerinde kullanılmak üzere üretilecek oy pusulalarının sayısı üzerinden manipülasyon yapıldığı" bildirilen bültende, bunun, seçmenleri seçim güvenliği konusunda kaygılandırma amacı taşıdığı kaydedildi.

Devlet Malzeme Ofisinin (DMO), Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığının ihtiyacına ilişkin, "249 milyon 670 bin 310 adet birleşik oy pusulası ile 814 bin 120 adet görme engelli oy kullanma şablonu" üretimi sağlayacağı aktarılan bültende, üretilecek oy pusulaları ile ilgili metin ve ek şartların DMO'nun resmi sitesinde şeffaf şekilde paylaşıldığına yer verildi.

Bültende, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, birinci oylamada kullanılmak için 81 milyon 436 bin 770, kalması halinde ikinci oylamada kullanılmak için 81 milyon 436 bin 770, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması ve oylamanın referandum şeklinde yapılması halinde, referandumda kullanılacak 5 milyon 360 bin ve milletvekili genel seçimlerinde kullanılacak 81 milyon 436 bin 770 olmak üzere toplamda, 249 milyon 670 bin 310 adet oy pusulası basımı yapılacağı belirtildi.

Toplamda, 814 bin 120 adet görme engelli oy pusulası basımı yaptırılacağı ifade edilen bültende, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca ilan metninde Cumhurbaşkanının birinci oylamada seçilmesi halinde, ikinci oylamada kullanılacak olan 81 milyon 436 bin 770 adet birleşik oy pusulası baskı işi ile 203 bin 530 adet görme engelli oy pusulasının üretiminin yapılmayacağı da belirtilmiştir. Kullanılan oy pusulaları sayılarak tutanağa işlenmekte, kalan oy pusulaları da mühürlenerek paketlenmektedir. Yasa gereğince fazla basılan oy pusulaları ve kullanılmayanlar da yine siyasi partilerin tutanağıyla geri toplanmaktadır."

- "Türk vatandaşlığı verme yetkisi yok"

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim pusulasındaki fotoğrafında Cumhurbaşkanlığı forsu bulunuyor" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

YSK'nin, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulasının görselini kamuoyuyla paylaştığı hatırlatılan bültende, paylaşılan oy pusulasında dört cumhurbaşkanı adayının da fotoğrafının, beyaz fon üzerinde yer aldığı vurgulandı.

Bir televizyon programında geçen, "Seçimin yaklaşmasıyla Göç İdaresi Başkanlığının vatandaşlık başvurularını çok hızlı sonuçlandırdığını söyledik ve bu yalanlanmadı" iddiasının yalan olduğunu ifade edilen bültende, şunlar kaydedildi:

"Göç İdaresi Başkanlığınca yapılan yazılı açıklama ile söz konusu iddialar yalanlanmıştır. Başkanlığın açıklamasında, 'İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde sadece yabancılara ilişkin iş ve işlemleri yürütmekte olup iddia edildiği gibi Türk vatandaşlığı vermek gibi bir görev veya yetkisi bulunmamaktadır.' ifadelerine yer verilmiştir. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'miz iddiayı, ortaya atılmasının hemen akabinde yalanlamıştır. İddianın doğru olmadığı, 12-13 Nisan tarihli Dezenformasyon Bültenimizde de detaylı bir şekilde izah edilmiştir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Kritik görev değişiklikleri Resmi Gazete'de! Hangi isim hangi göreve atandı?

Kritik görev değişiklikleri Resmi Gazete'de! Hangi isim hangi göreve atandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre bazı bakanlıklarda ve kamu kurumlarında önemli atamalar ve görevden almalar gerçekleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre, Kültür, Sağlık ve Adli Tıp Kurumu gibi pek çok alanda yeni isimler göreve getirildi.

KAYNAK: AA

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Amasya İl Müdürü Veysel Topkaya görevden alınırken, yerine Niğde İl Müdürü Hilal Ünal getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Kayseri İl Müdürlüğüne Arzu Çıngır, Tunceli İl Müdürlüğüne Hüseyin Okan getirilirken, Bakanlıkta açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığına da Orhan Karaaslan atandı.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hidayet Uysal görevden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe, müfettiş Hakan Küçükbalcı getirilirken, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker ile Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin görevden alındı.

Sağlık Bakanlığında açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Cihan Kudu atandı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Fulya Kahraman Aydoğan'ın ataması yapıldı.

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Altıncı İhtisas Kurulu Başkanlığına Uzm. Dr. Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu Tıbbi Patoloji Üyeliğine Doç. Dr. Ferah Karayel ve Adli Tıp Dokuzuncu İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Ebubekir Çetin atandı.

Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu Başkanlığına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Üzün, Adli Tıp Beşinci İhtisas Kurulu Başkanlığına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, Adli Tıp Yedinci İhtisas Kurulu Nöroloji Üyeliğine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Adli Tip Birinci İhtisas Kurulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliğine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Karbuz, Adli Tıp Sekizinci İhtisas Kurulu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Üyeliğine ise İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Teker getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *