Türkgün Gündem İletişim Başkanlığından depreme ilişkin paylaşım

İletişim Başkanlığından depreme ilişkin paylaşım

İletişim Başkanlığı, "Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır" uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA

İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, deprem anında kesinlikle panik yapılmaması gerektiği bildirildi.

Telefonların acil durum ve yangınları bildirmek dışında kullanılmaması gerektiği belirtilen açıklamada, şu uyarılara yer verildi:

"Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır. Baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu yastık, kitap gibi malzeme ile korunmalıdır. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklenmelidir. Güvenli bir yer bulup, diz üstü 'çök', başını ve enseni koruyacak şekilde 'kapan', düşmemek için sabit bir yere 'tutun', merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşulmamalıdır."

"Balkonlardan ya da pencerelerden aşağıya atlanmamalıdır"

Açıklamada, balkona çıkılmaması gerektiği vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Balkonlardan ya da pencerelerden aşağıya atlanmamalıdır. Kesinlikle asansör kullanılmamalıdır. Kibrit, çakmak yakılmamalı, elektrik düğmelerine dokunulmamalıdır. Tekerlekli sandalyede isek tekerlekler kilitlenerek baş ve boyun korumaya alınmalıdır. Mutfak, imalathane, laboratuvar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde ocak, fırın ve bu gibi cihazlar kapatılmalı, dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşılmalıdır. Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanaları kapatılmalı, soba ve ısıtıcılar söndürülmelidir. Diğer güvenlik önlemleri alınarak gerekli olan eşya ve malzemeler alınarak bina daha önce tespit edilen yoldan derhal terk edilip toplanma bölgesine gidilmelidir."

Okulda, sınıfta ya da büroda sağlam sıra, masa altlarında veya yanında, koridorsa ise duvarın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde "çök-kapan-tutun" hareketiyle baş ve boyun bölgesinin korunması gerektiği aktarılan açıklamada, pencerelerden ve camdan yapılmış eşyalardan uzak durulması istendi.

Açıklamada, sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi ve doğru bilgi için resmi kaynakların takip edilmesi gerektiği de kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Yaşam Bartın'da yavru bozayı sahile indi, vatandaşlar izlemeye gitti

Bartın'da yavru bozayı sahile indi, vatandaşlar izlemeye gitti

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde, sahile inen 1 yaşındaki yavru bozayı, sosyal medyada viral oldu.

KAYNAK: İHA-AA

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Küre Dağları Milli Parkı’ndan geldiği tahmin edilen 1 yaşındaki yavru bozayı, sahile indi. O anlar bir balıkçı tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

sahilde otlandı, vatandaşlar izlemek için toplandı

Kurucaşile'nin girişinde bulunan Yardibi Sahili’nde yeşil otları yiyen yavru ayı, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin hızla yayılması üzerine çok sayıda vatandaş, yaban hayvanı ile karşı karşıya gelmek pahasına sahile akın etti.

Bölgede bulunan Küre Dağları Milli Parkı ekosisteminden inmiş olabileceği değerlendirilen ayının varlığı heyecan yaratırken, doğa ile iç içe nadir bir an da yaşanmış oldu.

yetkililerden uyarı geldi: yaklaşmayın

Durumun bildirilmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, vatandaşlara olası bir anne ayı saldırısına karşı dikkatli olmalarını söyleyerek, bölgeden uzaklaştırdı. Havanın kararmasıyla birlikte yavru ayı gözlerden kayboldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *