22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İlk günden piyasa değeri Apple'ı geçti! 2 trilyon dolara koşuyor

İlk günden piyasa değeri Apple'ı geçti! 2 trilyon dolara koşuyor

Petrol devi Saudi Aramco'nun hisseleri halka açıldığı ilk işlem gününde yüzde 10 yükselişle tavandan kapandı. Böylece 1,7 trilyon piyasa değeriyle halka açılan şirket ilk günde 1,88 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Suudi Krallığı'nın şirkete biçtiği 2 trilyon piyasa değerinin yılbaşından önce aşılması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk günden piyasa değeri Apple'ı geçti! 2 trilyon dolara koşuyor

Suudi Arabistan'ın devlete ait petrol şirketi Saudi Aramco, böylece sadece Apple, Google ve Microsoft gibi devleri değil dünyanın en büyük beş petrol şirketinin toplamından daha büyük bir piyasa değerine ulaştı

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, ilk halka arzının tamamlanmasının ardından bu sabah işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 32 riyal ile pazarlama aralığının en üstünden belirlenen Aramco hisseleri, Riyad'daki işlemlerde yüzde 10 yükselerek günlük tavan limitine ulaştı. Şirketin piyasa değeri de 1,88 trilyon dolara ulaştı.

Suudi yönetimi şirkete kağıt üzerinde 2 trilyon dolar değer biçmişti. Bu rakam Wall Street uzmanları tarafından önce 'yapay' bulunsa da bilanço incelemesi ile dünyanın en karlı şirketlerinden biri olduğu kanısında birleşildiği için yatırımcılara 'Al' önerisi verilmişti.

HİSSELER DAHA DA YUKARI GİDEBİLİR

Aramco hisselerine halka arzda gelen güçlü talep nedeniyle yükseliş büyük ölçüde bekleniyordu. Dubai'de Daman Investments varlık yönetimi birim yöneticisi Ali El Adou, “Hissede, fazla talep geldiği için işlem görmeye başladıktan sonra daha fazla yukarı yönlü potansiyel görüyorum. Aramco hisseleri şirketin temettü planı ve güçlü bilançosundan da destek bulabilir.” demişti. Suudi Arabistan şirket hisselerinin yüzde 1.5'ini 32 riyalden (8.53 dolar) satmıştı. Böylece Aramco 1.7 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi oldu.

Aramco bir gecede kendisini takip eden en büyük beş petrol şirketinin (Exxon Mobile, Total, Royal Dutch Shell, Chevron ve BP) toplam değerinden daha büyük resmi piyasa değerine ulaşmış oldu...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
S-400'lerin faaliyete geçeceği tarih belli oldu

S-400'lerin faaliyete geçeceği tarih belli oldu