KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN ÖZEL
15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanca duruşu hizmetlerine de yansıtan Ankara’nın Kahramankazan Belediyesi son yıllarda hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettirdi. Projelerini gazetemiz ile paylaşan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, üreten belediyecilik vizyonuyla çalıştıklarını belirtti. Üretim ve istihdamda sağlanan yeni imkânlar Kahramankazan’ı Ankara’nın en hızlı gelişen ilçesi yaptı.
“Üreten belediyecilik” vizyonuyla gittikçe zirveye tırmanan ilçede hayata geçirilen tüm projeler hem Ankara’da hem Türkiye’de ilk olma özellikleriyle dikkat çekerken, eğitim, kültür, sosyal, tarım, spor ve daha pek çok alanda ilk olma özelliğini taşıyan yatırımlar vatandaşla buluştu.
Teknoloji Hamlesi: Kazanbel Net
Türkiye’de bir ilk olan KazanBel Net şirketi, bir belediyeye ait ilk internet servis sağlayıcı olma özelliğiyle, kurulum aşamalarının tamamlanmasının ardından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığından (BTK) İnternet Erişim ve Altyapı Lisansı’nı alarak faaliyete geçti. KazanBel Net bu özelliğiyle bu lisansı alan ilk belediye şirketi oldu. Hem hızlı hem ucuz olan KazanBel Net beklenenden daha kısa bir sürede 6 bin abone sayısını aştı.
Kazanbel Beton hızla büyüyor
Kahramankazan Belediyesinin, hizmet ve projelerinde kullanacağı, ayrıca piyasaya da satacağı beton ve beton ürünlerini kendi üretmek için kurduğu yeni markası KazanBel Beton şirketi hızla büyümeye devam ediyor. KazanBel Beton, hizmetlerine filosuna kattığı 6 milyon 500 bin Türk lirası değerindeki 52 metrelik 5 bomlu pompa dâhil toplamda 10 mikser ve 2 pompa ile devam ediyor. Araç filosuna ve tesise yapılan takviyelerle gittikçe büyüyen KazanBel Beton’un bugün itibarıyla değeri 150 milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca yapımında sona gelinen 2. santral ise hem iş hacmini hem kapasiteyi hem de istihdamı artıracak yeni bir hamle oldu.
Modern Kent Meydanı
Kahramankazan Belediyesi, sadece altyapıya değil, insanların yaşam kalitesine odaklanan dikkat çekici projelerine devam ediyor. İlçenin dokusunu kökten değiştirecek ve yeni bir çehre kazandıracak olan Kent Meydanı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 5 dönümlük bir alanı kaplayan Kent Meydanı projesi, ilçenin ihtiyaçlarına cevap veren önemli bir altyapıya sahip olacak. İçinde 450 araç kapasiteli iki katlı otopark, dinlenme alanları, mescit, kafeterya, abdesthane ve umumi tuvaletler bulunacak. Kent Meydanı ilçenin kısa sürede gösterdiği büyük gelişim ile doğru orantılı olarak artan nüfusun ileride oluşturabileceği trafik sorununun da şimdiden önüne geçmiş olacak. Proje kısa süre içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine açılacak.
Yaşayan mahalle kültürü
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un ilçeye dair en önemli projeleri arasında yer alan ve ilçedeki tüm merkez mahallelere birer kültür evi kazandıran “Mahalle Kültür Evleri” projesi üreten belediyecilik vizyonuyla ilçeye kültürel bir değer kattı. Mahallelilik bilincini artıracak, birlik ve beraberliği pekiştirecek, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sunacak olan mahalle kültür evleri birçok donatıyı bünyesinde barındırıyor. Mahalle kültür evlerinde, 200 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye alanı, 6 adet derslik, resim, müzik ve el sanatları atölyeleri ile öğretmenler odası yer alıyor. 550 metrekare inşaat alanına sahip olan ve iki katlı olarak inşa edilen mahalle kültür evleri, kültür değerlerimizi yansıtan bir mimariye sahip. Kültür evlerinde çocuklar için etüt dersleri, resim, el sanatları, satranç ve müzik eğitimleri verilirken, yetişkinler için ise Kur’an-ı Kerim, el sanatları, amigurimi ve iğnesi oyası gibi daha birçok farklı alanda eğitim verilmekte.
Güvençli İbrahim Çavuş Mahalle Kültür Evi
Atatürk Mahallesi’nde yapılan mahalle kültür evine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Ankara’ya gelişinde karşılayan Kahramankazanlı Seymenbaşı Güvençli İbrahim Çavuş’un ismi verildi.
ALPARSLAN TÜRKEŞ MAHALLE KÜLTÜR EVI
Kayı Mahallesi’nde Alparslan Türkeş Parkı içerisine yapılan ve yine aynı ismi taşıyan mahalle kültür evi hizmete açıldı. Merhum Alparslan Türkeş’in ismini taşıyan mahalle kültür evinde, çok amaçlı salondan kütüphaneye, dersliklerden sanat atölyelerine kadar birçok donatı yer alıyor.
ÖĞRENCI YURDU OLAN İLK BELEDİYE
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek amacıyla önemli bir adım attı. 150 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu Kahramankazan’da hizmete açıldı. Ülkenin dört bir yanından gelmiş olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına çözüm sunan bu yeni tesis, özellikle eğitim hayatlarına odaklanmalarına destek olacak. Modern imkânlarla üniversite öğrencilerinin konaklama problemini ortadan kaldıran öğrenci yurdu yoğun talep görürken, ilçedeki eğitim merkezli yatırımların da önemini göstermiş oldu.
Kahramankazan Millet Bahçesi
Millet bahçesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 191 dönümlük geniş bir alana kurulmuş olmakla birlikte, içerisindeki zengin donatılar sayesinde farklı ihtiyaçlara ve zevklere hitap eden birçok aktiviteye imkân sunuyor. Ayrıca içerisinden çay geçen tek millet bahçesi olma özelliği Kahramankazan’a ayrıcalık katıyor. Sporseverler için spor kompleksleri ve bisiklet yolları, kültür ve sanat tutkunları için millet kıraathanesi, amfi tiyatro ve sanat sokağı, geleneksel lezzetleri keşfetmek isteyenler için yöresel ürünler pazarı ve botanik parkı gibi çeşitli alanlar mevcut. Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri çocuk müzesi ve oyun alanları, festival alanı ve sanat atölyeleri de millet bahçesinin zenginliklerinden sadece birkaçı.