20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Instagram için kritik görüşme: Açılacak mı?

Instagram için kritik görüşme: Açılacak mı?

Instagram'a erişim engeli devam ederken Bakanlık, BTK ve Instagram yetkilileri arasındaki kritik toplantı 13.45'te başlamıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan yasakla ilgili açıklama geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Instagram için kritik görüşme: Açılacak mı?
KAYNAK: Hürriyet

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram'a erişim engeli getirmişti. Instagram'a getirilen erişim engeli 48 saatten fazla devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. 

INSTAGRAM İLE KRİTİK TOPLANTI BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram temsilcileri, bugün saat 13.00'te planlanan görüşme saat 13,45'te başladı. Instagram’ın durumu hakkındaki bu görüşme, platformun Türkiye'deki erişimiyle ilgili önemli kararların alınmasına neden olabilir.

BAKAN URALOĞLU: "olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz"

Bakanlık yetkililerinin bugün Instagram temsilcileri ile görüşeceğini duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." 

META'DAN YENİ AÇIKLAMA

Meta Sözcüsü Instagram erişim engeline ilişkin de açıklama yaptı.

"Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edecekleri bildirildi.

INSTAGRAM Açılacak mı?

Kamuoyunda merakla beklenen görüşmenin sonucu, Instagram’ın Türkiye'deki erişimi konusunda belirleyici olacak. Bakanlık ve Instagram yetkililerinin yapacağı bu önemli toplantı, sosyal medya kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Sosyal Medyanın Gündemi INSTAGRAM 

Bu kritik görüşme, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük yankı uyandırmış durumda. Instagram’ın açılıp açılmayacağı, görüşmeden çıkacak kararlarla netlik kazanacak.

Sonuç Merakla Bekleniyor

Görüşmenin ardından yapılacak açıklamalar, Instagram’ın Türkiye'deki geleceği hakkında ipuçları verecek. Kullanıcılar, platformun tekrar erişime açılıp açılmayacağını merakla bekliyor.

INSTAGRAM'IN KAPATILMA NEDENİ

2 Ağustos'ta katalog suçlar düzenlemelerine uymadığı gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli getirilmişti. 

URALOĞlu'ndan yeni açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Önder Kahveci: Enflasyon maaşları eritiyor, refah payı şart

Önder Kahveci: Enflasyon maaşları eritiyor, refah payı şart