Türkgün Gündem Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyinde belirlenen 1 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde tespit ettiği 2 PKK’lı teröristi ve Suriye’nin kuzeyinde belirlediği 1 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaşımında, "Terörü kaynağında yok etmekte azimliyiz, kararlıyız. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyinde belirlediği 1 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Mücadelemiz, her türlü hava ve arazi şartlarında kesintisiz devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Irak Başbakanı Sudani: "Kalkınma Yolu" Türkiye'yle entegrasyonu pekiştirecek

Irak Başbakanı Sudani: "Kalkınma Yolu" Türkiye'yle entegrasyonu pekiştirecek

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye ile Kalkınma Yolu Projesi'nin iki ülke arasındaki entegrasyonu güçlendireceğini belirtti. Proje, ekonomik fırsatlar sunarak hem Irak hem de Türkiye halklarına fayda sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK: AA

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, "Bu proje, iki ülke arasındaki entegrasyonun daha da pekişmesi açısından büyük bir fırsat teşkil etmektedir. Hem iki ülke arasında hem de bölge için önem teşkil etmektedir." dedi.

Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Irak için önemli ve stratejik Kalkınma Yolu Projesi'ni de ele aldıklarını aktaran Sudani, "Bu proje, iki ülke arasındaki entegrasyonun daha da pekişmesi açısından büyük bir fırsat teşkil etmektedir. Hem iki ülke arasında hem de bölge için önem teşkil etmektedir." ifadesini kullandı.

Sudani, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında çok büyük kalkınma fırsatlarının da sunulduğuna işaret ederek, bunun ekonomik alanda atılımın gerçekleşmesi için iki komşu halkının yararına olacağını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *