Türkgün Gündem Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Açıklama Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Paylaşımda, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi azim ve kararlılıkla sürdürecek" sözleri yer aldı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyor!<br><br>Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, Irak&#39;ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 2 PKK&#39;lı terörist etkisiz hâle getirildi.<br><br>Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi azim… <a href="https://t.co/1h9f6I6BXC">pic.twitter.com/1h9f6I6BXC</a></p>&mdash; T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) <a href="https://twitter.com/tcsavunma/status/1690979176226996224?ref_src=twsrc%5Etfw">August 14, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Roma’da kritik diplomasi! İran-ABD müzakerelerinde son durum

Roma’da kritik diplomasi! İran-ABD müzakerelerinde son durum

İran ile ABD arasında Roma’da gerçekleştirilen beşinci tur dolaylı müzakereler sakin ve yapıcı bir atmosferde tamamlandı. İran Dışişleri Sözcüsü Bekayi, görüşmelerin teknik düzeyde sürdüğünü belirtirken, ABD heyet başkanı Witkoff’un programı nedeniyle erken ayrıldığı açıklandı.

KAYNAK: İHA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran ile ABD arasında İtalya'nın başkenti Roma'da yürütülen beşinci tur dolaylı müzakerelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Genel olarak bu müzakere turunun sakin, yapıcı ve profesyonel bir ortamda geçtiğini söyleyebiliriz" dedi.
 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran ile ABD arasında İtalya'nın başkenti Roma'da yürütülen beşinci tur dolaylı müzakerelere ilişkin İran Devlet Televizyonu'na açıklamalarda bulundu. Görüşmelerin teknik heyetler düzeyinde devam ettiğini belirten Bekayi, "Şu anda Sayın Arakçi, Ummanlı mevkidaşıyla görüşüyor. Genel olarak bu müzakere turunun sakin, yapıcı ve profesyonel bir ortamda geçtiğini söyleyebiliriz. Görüşmeler tamamlandıktan sonra daha ayrıntılı bilgi paylaşılacak" ifadelerini kullandı.

"ABD heyetinin Başkanı Witkoff ayrıldı"
 

Bekayi ayrıca, ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi ve müzakerelerde ABD heyetinin başkanı olan Steve Witkoff'un, uçuş programı nedeniyle kısa süre önce müzakerelerin yapıldığı yerden ayrıldığını ancak, Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi'nin arabuluculuğunda iki taraf arasındaki görüşmelerin halen sürdüğünü söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *